Uzlina : Best Five la știucă : Children of the revolution

08 Jan, 2014 |

uzlina-2

De ceva timp se simtea nevoia unor noi formate de concurs, in contextul “ imbatrinirii” morale a formatului Ligii, cauzata, in mare parte, si din cauza deteriorarii sau disparitiei din circuit a unor piste traditionale de salau, care ani buni au “tinut steagul sus” in fenomenul competitional numit Liga Romana de Spinning. 

Formatul numit “ Best Five” mocnea de mult si sunt ceva ani de cind se organizeaza concursuri private in acest format, la stiuca pe incintele din Delta, argumentele pro si contra unui best five fiind multe si aparent solide.

De data asta lucrurile se vor a fi mult mai serioase, Vlad Tocae fiind printre organizatori, iar Malin Musatescu fiind printre “ nasii” noului format, la aproape 8 ani dupa ce a nasit si ceea ce mai tirziu avea sa se numeasca “fenomenul LRS”.

Concret in weekendul  15-17 noiembrie ne-am adunat, intr-un concurs invitational, 30 de echipaje a cite 2 pescari pe fabuloasa incinta de 200 de hectare din complexul Cormoran Uzlina.

De cind Vlad m-a sunat si m-a invitat la concurs am intrat in febra  (fibrilatiile ) concursului. Spre marele meu noroc mi-am gasit repede un partener, un vechi combatant in transeele LRS-ului, pescar mult mai obisnuit cu stiuca din delta decit mine, Costica Cojocaru. Asteptam intilnirea cu stiucile din incinta, dar mult mai mult ca asta asteptam intilnirea cu vechii prieteni : Costica, Sorin, Petre, Eugen, Vali, Sorin Lazea, Malin……multi altii . O emotie suplimentara mi-a cauzat-o intilnirea cu David Neacsu. Respect si stima.

Formatul de regulament este bun, perfectibil din punctul meu de vedere, la arbitraj si masurare.

Organizarea a fost excelenta, Iancu si echipa lui au fost ca de obicei la inaltime, concurentii au dat ce-au avut mai bun si au avut ce da.

uzlina-1

Am vazut “gumari” si “lingurari” , adepti exclusiv ai acestor 2 stiluri, maestrii desavirsiti in a anima o lingura sau un shad supradimensionat prin reteaua vegetala, in care planuia ambuscade mezozoica.

Despre performanta si comportarea mea la acest concurs sunt foarte putine de spus, desi am avut un foarte mare avantaj cu Costica, ce a stat in ambele zile la motor ( si este o degrevare de sarcini imensa ) . Nu am reusit sa pacalesc nici macar acel minim necesar de 5 stiuci.

Explicatia simplista ar fi ca “ nu am dat de ea”. Dincolo de explicatia simplista prefer sa nu trec.

Astept cu nerabdare sa mai imbatrinesc cu un an si sa ma reintilnesc la primavara cu partenerul meu de barca, cu prietenii si cu magica Uzlina, in noul format de concurs.

Locuri, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

5 Responses to “Uzlina : Best Five la știucă : Children of the revolution”

 1. Ghenadie says:

  misto grip, da de ce te-ai “mascat” 😛

 2. gabie says:

  de rusine

 3. gabie says:

  gripul nu e al meu

 4. romi says:

  frumos lucrat

 5. gabie says:

  noaptea asta plec la uzlina. cacati-va pe sculele mele.

Leave a Reply