Un alt K2

27 Nov, 2015 |

k2-matagi

Am montat anul trecut 2 lansete pe blancuri T-Russel pentru un domn din Pitesti, care pescuieste pe lacurile de acumulare de pe Arges, exclusiv la salau. Nu stiu cat de bun pescar este, dar stiu sigur un lucru: stie ce vrea de la un blanc, stie ce sa-mi ceara in privinta actiunii unui blanc, dar si a calitatii componentelor.

Concret, a vrut o lanseta de 2.30, cu putere ce aruncare de pana-ntr-o uncie (28 gr) dar mai  “ranga” decat omologul de la T-Rusell . Singurul blanc ce indeplinea conditiile era si cel mai scump , TX-785-H-C, K2 generatie 2 de la Phenix. Toate superlativele posibaile le-a adunat acest blanc, iar cele din generatia a 2-a au marea calitate de a fi renuntat la acel aspect de “piele de rechin”, un cosmar pentru rodbuilder, din cauza dificulatilor intampinate la alinierea spirelor de matisaj.

k2-1
Dupa cum am spus, pedigree-ul acestui blanc cere componente de top, si domnul respectiv nu s-a sfiit sa le ceara :
-Evident un butt cap rosu de la Matagi;
-Un rear grip de EVA (etilen vinil acetate) de la Matagi, putin mai lung pentru a asigura o priza mai buna la aruncare;
-Woven tube cu insertie rosie;
-Winding check-uri rosii;
-Mandrina VSS de 16 mm cu filetul montat in sus ;
-Piulita mandrinei este piesa de rezistenta.

k2-2

Am folosit la ea nu mai putin de 4 piese separate, 2 dintre ele aparand pe piata chiar in acest an, evident la Matagi. Piesa rosie, in forma de rozeta din capatul piulitei mi-a dat multa bataie de cap, deoarece fiind strunjita la rece era foarte “grunjoasa” la interior, existand riscul sa zgarie “lipstickul” argintiu pe care culisa, si implicit sa afecteze ireversibil estetica lansetei. In acest sens am lustruit cu o perie fine de pasla montata pe Dremel impregnat cu pasta de lustruit, pana la stadiul de oglinda.
-La partea de ghidaj blancul a primit ce merita……un set de Torzite, care l-au ajutat sa iasa super echilibrat, direct din montaj.
Enjoy.

k2-3

k2-4

Rodbuilding, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

2 Responses to “Un alt K2”

  1. romi says:

    Gabie nu a uitat să pună și componenta de bază ,,iFish soul”, deci domule pescar să vi se indoaie de la jumatate, și așteptăm poze cu capturi

  2. Name says:

    multumesc romi. astept si eu poze

Leave a Reply