Umbra

07 Nov, 2012 |

Ţin streamerul în palmă și mă uit la el. Finalul unui studiu de-a lungul a vreo 4 ani. A început de la un cârlig gol şi o aripă din păr de iepure negru. Acum, după multe etape al trecerii lui prin apă, acest streamer este făcut pe cărlig Varivas 2500V #12, 10 și 8, tinsel holografic matisat pe tija cârligului, aripă din păr de iepure negru, tăiată triunghiular pentru a da forma groasă spre cap și subţire spre coadă. Capul este format din trei straturi de dubbing, primul cel de dedesubt, este de culoare roșu-portocaliu, al doilea este din material angel hear și ultimul strat din dubbing din păr de iepure de aceeaşi culoare ca aripa. Două fâșii de tinsel holografic, care urmăresc aripa pe o parte și alta, pun capăt acestui streamer.

umbra

Imi ridic privirea şi mă uit la apă, se vad reflexiile frunzelor care colorează apa în roşu deschis, roşu aprins, galben palid, arămiu, maroniu, frunze care abia se ţin de crengile copacilor. Mai este un pic şi vine sezonul în care doar legăm muşte şi ne punem în ordine amintirile legate de partidele acestui an.

Păşesc în apă. Iarăşi e tulbure. Sunt sigur că şi de data aceasta streamerul va reuşi să atragă atenţia clenilor aşa cum a făcut-o pe Beliş, Colibiţa, Olt, Mureş, Lăpuş sau Someş. Însă niciodata nu mi-am imaginat că va atrage atenţia unui porumbel. Stătea pe piciorul rupt de pod la doar 5m de mine și îmi urmărea streamerul. Un adevarat coleg de partida. În acea zi clenii nu au depăşit mărimea porumbelului ci doar curiozitatea lui.

 
Umbra pe Tranava Mare in luna mai 2014; mi-a salvat ziua cu acest pastrav indigen.

Flyfishing, Flytying

About the author

M-am născut lângă un tată blinkerist, am crescut pe malul Someșului, și m-am maturizat cu pescuitul la muscă, activitate care mi-a adus o mulțime de prieteni de suflet .

14 Responses to “Umbra”

 1. Teu says:

  salut si eu zic ca streamerele din zonker de iepure imita cel mai bine si se misca foarte natural, numa ca atunci ca se usca arata mai nasol dar isi revin ele
  filmarea este super
  eu tocmai am legat cateva din par de lama si eu iesit dragutze o sa iti trimit niste poze si sper ca dumineca sa apuc asa le si incerc

 2. Ghenadie says:

  Bravo Romi

 3. romulus says:

  multumesc Frate

 4. Codrut says:

  Si eu care ma gandeam ca urmeaza un drill cu porumbelul ala. Trebuia sa treci repede pe uscata.

 5. Teu says:

  imi cer scuze nu am reusit sa iti trimit poze pt ca zicea ca nu e buna adresa de mail,o sa mai incerc
  si cat de partida de dumineca a fost una modesta incheiata doar cu o marlitza undeva la 1 kg
  dupa rezultatele testelor streamerelor din par de lama am ajuns la concluzia ca tot cele din par de iepure sunt mai naturale in miscari ceea ce mi-a adus in carlig o stiuca daca cumva nu o sa reusesc sa iti trimit pe mail poti sa le vezi pe Fly4fish pe Facebook

 6. romulus says:

  am sa ma uit, si nu tot ce apare pe piata este pentru pesti ci pentru pescari.

 7. Teu says:

  ai dreptate eu raman fidel blanii de iepure si penelor

 8. Calin says:

  Salut, interesant streamerul!
  Ai putea sa faci o comparatie referitoare la culorile streamerului? Inchis-Deschis
  La avat ma refer, numarul de capturi
  Mersi, Calin

 9. romulus says:

  Scuze pentru intarzierea raspunsului, aseara am ajuns acasa.
  Umbra este in streamer cu care pescuiesc de mult la clean, pe lacuri, pe Somes , pe Lapus,pe Olt culoarea aceasta negru inchis a prins doar clean pe aceste ape, dar anul acesta am fost pe Mures si spre surprinderea mea am prins avat, cu toate ca cei din jurul meu au prins doar clean, Am ramas cu un semn de intrebare, mai ales va avatii au fost prinsi din diferite locuri si mai ales din locuri in care Petru, Remus, Paul, Claudiu au prins doar clean.Acest model de streamer l-am facut si in culori oliv si alb, la un moment dat am pus un streamer de culoare neagra si unul alb pe saltatoare sa vad ce se intampla nu ma mai inteles nimic. M-am dus intr-o zona pe Somesul Mic unde este clean ,biban si avat intr-un loc adunat. Spre surprinderea mea am prin clean doar pe de culoarea neagra si biban si avat pe culoarea alba.eu cred ca ,,Cheia secretelor ” se afla inca la pesti nu in cutiile noastre de musca.
  Cu cea mai mare placere daca vrei da-mi adresa ta si zilele urmatoare iti trimit un model de umbra si unul de avat pe tub , muste cu care pescuiesc eu. Poate daca le ai in fata si mai ales incercand vreun model ma ajuti mult sa inteleg anumite lucruri sa vad cum se comporta pe alte rauri si mai ales sa aflu parerea parerea ta despre ele.

 10. romulus says:

  scuze, pastrav am prins la modelul negru, doar pe numar mic de carlig si pe rauri mici, pastravii fiind tot de dimensiuni mici.

 11. romulus says:

  16.02.2013 ora 14.30, umbra a pacalit un clean pe Somes

 12. romulus says:

  Gabie mi-a pus pluta norocoasa

 13. Umbra pe Tarnava Mare | Din exterior says:

  […] cum scria fratele meu Romulus in articolul Umbra, pe ifish.ro, streamerul facut de el si botezat Umbra e rezultatul a 4 ani de incercari cu reusite […]

Leave a Reply