The Unforgiven 3 – Lanseta custom pe blank M1

28 Feb, 2015 |

lanseta-custom-m1

Dupa un lung sir de lansete care au avut soarta eroului necunoscut, mi-am luat inima-n dinti si am facut un set de poze, ca de obicei de o calitate departe de cea menita sa puna in valoare frumusetea unei lansete la care mi-am dat tot interesul, ca pentru ultima opera a anului 2014.

Concret m-a rugat David sa-i fac o lanseta de 2.20 m, care sa arunce in jur de 30 de grame. Cu alte cuvinte voia o lanseta ceva mai lunga, pentru mult iubitele lui irlandeze, linguri cu care a reusit sa ma umileasca pe Matita, pe Merhei, pe Lacul Dracului, pe Babina, pe Miazazi si  cred ca m-ar fi umilit si pe Nil daca am cauta stiuca pe acolo.

inele-k

Fiindca nu exista in portofoliul Phenix un blanc cu asemenea lungime si asemenea specificatii, m-am orientat catre un blanc M1 de 7’8’’ lungime si putere de aruncare de pina in 21 de grame. Datorita actiunii extrafast, acesta se preteaza destul de bine unui pescuit cu naluci putin reactive, intr-un perete de bradis.

Problema consta in a reusi sa gasesc actiunea de 30 de grame pe care si-o dorea David. Nu mai stiu cati cm am taiat din varf, pentru ca am taiat de multe ori. Am taiat din varf, am montat cu banda adeziva inelele si am agitat lanseta cu o greutate de 30 de grame pentru a vedea cum se incarca. Am taiat din varf si am facut treaba asta de vreo 5-6 ori pana am fost multumit de rezultat, apoi am taiat din cotor pana a ramas un blanc de 2,20 m.

maner-lanseta

Manerul l-am realizat cu pluta portugheza de foarte buna calitate, din ce in ce mai greu de gasit si mai scumpa. Am folosit mandrina VSS de 16 mm, vopsita in rosu, cu woven tube de carbon montat pe piulita. Am montat-o cu filetul in jos, iar trecerea de la pluta la filet am facut-o cu o piesa metalica numita spacing ring. Un maner simplu la prima vedere, dar foarte greu de realizat din mai multe motive. Pentru a nu o ingreuna inutil pe varf am folosit inele cu profil K.

Enjoy.

Rodbuilding

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

3 Responses to “The Unforgiven 3 – Lanseta custom pe blank M1”

  1. Ghenadie says:

    bravo taica

  2. Terminal White says:

    Sa vezi ce te omor cu fir argintiu+albastru pe fiecare snake inclusiv tip top-ul. Vreun blank de spey din 4 segmente sa avem si ceva mufe. 13 futzi virgula sase? Hai de patru20zeci sa aiba loc sub telegraf.

  3. Teu says:

    Salut nu ti-au ramas cumva niste inele de fly ,mi-a zis Romy ca ai facut si bete de fly

Leave a Reply