Shock to the system! Shikari.

05 Oct, 2012 |

Va delectez cu o lanseta construita vara asta, careia, din pacate, ii fac abia acum un review (lene mare, moncher). SHIKARI.

M-am intilnit cu Cox (Bogdan Doncea) si m-a rugat sa-i transform o lanseta de spinning, construita de mine mai demult, intr-una de casting. Din pacate “finish-ul” blankului dadea semne de oboseala, iar cind am dat inelele jos am constatat ca urmele ramase erau permanente.

Fiindca aveam confirmarea ca si Cox e dispus sa aiba ceva iesit din tipare si fiindca imi parea rau ca dintr-un blanc asa de bun sa nu iasa o lanseta la fel de frumoasa, am luat hotarirea, in premiera, sa vopsesc blancul. Portocaliu metalizat.

Cum frumusetea sta in ochii privitorului, las la aprecierea fiecaruia sa evalueze aspectul lansetei. Mie imi place mult. Imi plac foarte mult si calitatile blancului, (din pacate nu se mai fabrica), puse mai bine in valoare in varianta casting. Este unul din cele mai versatile blancuri vazute vreodata de mine, cu o rezerva imensa de putere pe talon (Cox il foloseste la bass), putind fi folosit la salau cu jiguri de la 14 gr in sus, simtindu-se foarte bine cind trage prin apa un spinnerbait, sau un crankbait. Poate arunca la distanta o cicada sau un rattlin’ si se poate arcui perfect la atacul unui avat gen “chiuveta”. Se simte perfect cu orice fel de lingura agatata la capat.

Blancul are miner telescopic, foarte prietenos cu drumurile lungi si masina aglomerata.
L-am montat in varianta full grip, cu un miner EVA de la Matagi, foarte dur, mandrina fuji ECS vopsita portacaliu, plus inca ceva componente Matagi, asa cum merita acest blanc rafinat de care te indragostesti de la primul lanseu.

Rodbuilding, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

9 Responses to “Shock to the system! Shikari.”

 1. mihai says:

  lanseta KTM

 2. Ghenadie iFish says:

  nu imi place culoarea “morcoveata”, dar asta chiar arata bine – portocala mecanica 🙂
  Ce blank spuneai ca e?

 3. gabie says:

  Blanc Shikari
  7’6” feet ( 2.30m)
  act 1/4-1oz ( 7-28 gr)

 4. Rares says:

  daca iti dau si eu o ranga deasta de 7’6″ de cast cu mufare deasupra mandrinei(blank dintr-o bucata+maner) , o poti face de spin ? 🙂

 5. gabie says:

  teoretic da, dar 100% ma pot pronunta doar daca o vad

 6. adyy says:

  Salut,

  Unde ai gasit sa cumperi blank Shikari?
  Parca daduse faliment compania aia.

  Adyy

 7. gabie says:

  Pai n-am spus ca am cumparat blanc shikari. Il avea Cox de mult , construit de mine pt spin, iar eu i l-am transformat. Nu se mai gaseste decit pe Ebay.

 8. adyy says:

  Ah…
  Din cate am cetit prin alte parti sunt destul de reusite blankurile alea.

 9. gabie says:

  foarte reusite.
  dar au aparut si altele acum, foarte bune.

Leave a Reply