Roșia Montana

03 Oct, 2012 |

Roşia Montana. Un nume de streamer fără alte implicaţii. Un model care la bază este o muscă folosită la pescuitul păstravilor de mare. M-a fascinat amestecul de dubbing şi flash, cerclat cu pană de cocoş, toate pieptănate spre spate cu o perie din velcro. Un amestec de culori roşu-portocaliu, o muscă cu doua vârfuri de pană de cocoş în coadă.

Am legat doar una și am pescuit-o la diferite adâncimi cu ajutorul unor bile de plumb, pe care le voi înlocui la montaj cu bile de tungsten pe tijă, în capul streamerului. Culorile ţipătoare un stilul aparte de a vibra al materialului au dus în final la cateva atacuri și până la urma la întâlnirea cu cleanul.

Flyfishing, Flytying

About the author

M-am născut lângă un tată blinkerist, am crescut pe malul Someșului, și m-am maturizat cu pescuitul la muscă, activitate care mi-a adus o mulțime de prieteni de suflet .

12 Responses to “Roșia Montana”

 1. Petru says:

  😀 Super Romi!!! Vin vremuri tulburi si tocmai aceasta culoare portocaliu fluorescenta face ca streamere legate in aceste culori fluorescente sa devina extrem de efective atat in ape tulburi cat si in sezonul rece. (in sezonul rece temperaturi sub 10 grade celsius) evolutia in apa trebuie sa fie lina si opusa celei de vara … streamerul trebuie sa evolueze incet prin apa) … si inca ceva mustele nu trebuie sa fie mari. Dimensiunea #8-10 al carligelor nu de streamer neaparat, ci al celor clasice cu ochetul in jos al mustelor ude. 🙂 Pieptanate cu velcro dau volum si in acelasi timp transluciditate pulsatorie in apa. Fiecare curentel cat de mic le fac sa pulseze si sa-si schimbe forma. Killere!

 2. Petru says:

  O idee de lucru ca stiu ca te lasi inspirat: – in loop cu ata de legat, prinde impreuna cu acelasi tip de material ce l-ai folosit la corp (rasucit pe ata de legat) si fibre de pe flugul de cocos. Lasa dubbingul mai lejer sa poti sa-l piepteni mai voluminos. Incheie ori cu fibre mai lungi, pufoase albe de la baza unor fulgi, montate ca o aripa lunga … daca se poate ca toata lungimea mustei. (dar nu este obligatorie lungimea … insa arata pentru ochiul meu mai bine) 🙂 Dar punei ceva alb ca va si mai efectiva musca! 😀 … si cum spuneam, incerca pe carlige mai mici de 8-10 si nu le “dresa” prea tare.

 3. Ghenadie says:

  Romiiii, nu vrei sa incerci un streamer alb cu ceva portocaliu aprins pe cap ? asta e mortala..

 4. romulus says:

  am sa incerc frate.

 5. remus says:

  Eu cred ca ar merge si un Rosiorii de Vede …

 6. romulus says:

  clar

 7. Codrut says:

  Pe Teleorman, cum ar fi cantat taica Liviu Vasilica, cu naduf si clasa 9.
  Cunoscatorii pulseaza, martorii casca gura.

 8. Codrut says:

  bila de plumb pe fir si restul se stie. Dansul, pasul intre ape sau pe structuri si sufletul pierdut in tango.

Leave a Reply