RELAX TROPHY 2017

30 May, 2017 |

Relax-Trophy-2017

In creierul meu pregatirile pentru “Relax Trophy 2017” au inceput anul trecut in aprilie. Logic, cand s-a terminat “Relax Trophy 2016” si cand mi-a trecut “paralizia” pricinuita de cele 3 zile, a cate 9 ore de pescuit “in regim de disperare” pe Sarulesti.

La modul propriu pregatirile pentru multasteptatul concurs au inceput in martea de dinaintea concursului, cand m-a sunat David sa-mi spuna ca se duce la “Marele pescar”, sa-si ia de la Dan un fluorocarbon bun. Pleca la bass peste o saptamana, iar eu scrasneam din dinti ca un pitbull din dosul gardului. Pregatirile insemnand bagaje, alegerea “celor mai prinzatoare 100 de gume” din cele 3 milioane de modele :-), super glue la gume, fire pe mulinete, bla, bla, bla…

Joi, dupa ce am scapat intreg la minte din iadul conducerii prin Bucuresti la ora de varf, odata ajuns la Sarulesti a urmat cea mai frumoasa parte: reintalnirea cu prietenii dragi. Multi, foarte multi. Cam rar ma vad cu ei in ultimul timp si realizez ca le simt lipsa. De abia asteptam sa ma intalnesc cu Paul ca sa-mi dea alcoolul izopropilic, sa ma intalnesc cu Dan ca sa-mi dea minunatele gume Fox, cu care sper sa pacalesc ceva mezozoice… cu toti.

Si normal, joi seara a fost cea mai frumoasa dintre cele 3 seri petrecute acolo. Pentru ca in celelalte doua aveam deja falcile inclestate si ne uitam la ceilalti ca soldatul rus la nemtoaica civila din zona care avusese ghinionul sa fie calcata de Armata Rosie. Am baut vin, ne-am aratat unii altora ultimele achizitii in materie de gume si am plecat la culcare crezand, in naivitatea mea, ca ma pot odihni. Big mistake. In cabana mai erau fratii de peste Prut. Care au ascultat o buna parte din noapte “Canta cucu’ bata-l vina” la maxim, au consumat cat un tanc T34 la suta de kilometri si s-au certat in ruseste toata noaptea.

La prima ora Yamamutu mi-a dat desteptarea cu intimidantul “haidi ba” si nici nu stiu cand a inceput mansa I. Singurul moment memorabil a fost cand, chemandu-l pe Viorel la masurat, Yamamutu s-a trezit cu un ciocan si a tras la barca un crap de vreo 10 kile, agatat regulamentar in gura. Dupa ce ne-am vazut naruite calculele pentru “cea mai mare captura” au urmat injuraturile de rigoare, surprinse in direct de Cristi Albu. Desi era un ditai animalul, David l-a adus suspect de repede la barca.

“-Ce drac de lanseta are asta?”, dar orgoliul de rodbuilder nu m-a lasat sa-l intreb. A doua zi David mai aduce la barca un sturion imens si de data asta nu resist si intreb ce lanseta e. “-Fox Rage si nu mai stiu cum, tot de la Dan” imi raspunde David, ma uit la ea, ii spun “din varful buzelor” ca arata bine dar acelasi orgoliu de rodbuilder imi pulsa ca un hemoroid dupa o “shaorma cu de toate” .

In mansa II am dat greu de “marfa”, ne-a mai tocat si Boanta ficatii cu o pescareasca de 1 aprilie, dar la final am urcat putin fata de prima zi. Seara a fost frumoasa, cu un cocktail oferit de organizator, preparat profesional, foarte aspectuos si foarte gustos. Multumesc baieti.

A treia mansa a fost terna, cu marfa gasita greu, munca multa, nu am reusit sa prindem repede cei 5 salai si din acest motiv nu am avut curaj sa parasim locul consacrat, desi era evident ca, dupa 3 zile de ploaie cu jiguri, nu mai era un loc atat de generos in capturi.

Nu pot sa nu remarc faptul ca sunt exact 10 ani de cand concurez pe Sarulesti. Diferenta dintre gonflabilele de atunci, motoarele electrice de 30 livre forta, spinarea rupta si pantalonii arsi de acidul bateriilor, accesul pe doar un sfert de balta cauzat de raza de actiune mica a motoarelor electrice……si dotarile de acum, este enorma. Pescuitul in Romania a progresat enorm si , intr-o poveste viitoare, o sa incerc sa expun cui se datoreaza asta.

Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

2 Responses to “RELAX TROPHY 2017”

  1. Romi says:

    Si zici ca ti-a cantat cucu in varful unditei Gabie 🙂

  2. Name says:

    Mi-a cantat cioara vopsita

Leave a Reply