Pistol din nuc, calibru mediu dar de clasa inalta

14 Jan, 2012 |

Phenix UMBX-S700M-B 7′ 6-12 lb. Ultra MBX Dropshot cu maner din radacina de nuc

Ideea o aveam in cap de cind am vazut  lansetele Vagabond la japonezi.
Conceptul  pistol grip imi era destul de cunoscut  , chiar mi-am facut  o lanseta  medium light cu miner pistol grip de pluta. Cind am inceput sa vizitez forumurile  de cutite  si am vazut ce minere pot face baietii de acolo am realizat unde  trebuia sa caut pentru a-mi satisface doleanta. Un baiat de acolo mi-a cioplit forma , destul de bine avind in vedere ca nu e pescar si a lucrat numai din explicatiile mele, si poza . Partea finala a realizat-o Ghenadie , adica i-am trimis minerul , l-a ajustat dupa mandrina, l-a tratat cu 3 straturi de ulei de teak (care polimerizeaza greu si are timp  penetreze lemnul in profunzime), pentru protectia de durata si 3 straturi de ulei de tung , care polimerizeaza repede si asigura  protectia superficiala impotriva umezelii. L-am rugat  sa aiba in vedere ca fata de minerele de cutit , trebuie sa aiba o protectie sporita impotriva umezelii si a actionat in consecinta. A urmat partea de lustruire pentru a-i asigura si aspectul frumos , pe linga protectie, care a constat in citeva straturi de ceara carnauba aplicate cu o perie de pisla la numar mare de rotatii/min.

Mi-a luat ceva timp pina sa ma hotarasc la tipul de blanc. Voiam un blanc medium light , cu o putere de aruncare de maxim 14 gr  Phenix imi oferea 2 variante, una de cast , fast  si una de spinning, extrafast. Am optat pentru varianta extrafast , spinning de 7 feet , incintat fiind si de faptul ca era cel mai usor din clasa sa. Era clar ca fiind un miner foarte scurt imi trebuia cel mai usor blanc posibil , iar in forma initiala cel ales de mine avea 44 de grame. Am taiat 25 de centimetrii de la butt raminind cu vreo 33 de grame , mai ales ca nu puteam pescui cu o lanseta pistol grip mai lunga de 1,90 m.

Existenta mandrinelor Andrews Fishing m-a ajutat pentru ca nu  s-ar fi potrivit nobletea lemnului de nuc cu  plasticul mandrinelor ordinare si am considerat ca partea metalica sa fie patern gold . Evident ca numai inele titanium se impuneau aici, asa ca am mai facut un efort . Financiar :P.

Ansamblul final nu se putea intregi  mai bine decit cu vechea Daiwa Liberto Pixy in varianta tunata Pixzilla (careia pe viitor o sa-i mai adaug o piesa de tunning , dar asta mai tirziu un pic). Totul sta bine in mina, Ghenadie s-a intrecut pe sine, in privinta ergonomiei, ca la tratarea lemnului n-am niciun dubiu , un  combo lanseta-mulineta mai usor la puterea asta nu cred ca se putea, iar la capitolul senzitivitate nu se pune problema cunoscind valoarea blancurilor Phenix.

Astept cu incredere incheierea Ice Age pentru a-l testa pe teren.

Rodbuilding

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

2 Responses to “Pistol din nuc, calibru mediu dar de clasa inalta”

  1. Codrut says:

    Metallica Gold. Ca focu’. Cum asortam mulineta? Sau o trimitem inapoi la japo sa o vopseasca?

  2. Ghenadie says:

    Nea Gabie, asta la fel ca un pui de om, a iesit dupa lungi chinuri si muncita 🙂 da a iesit frumoasa.

Leave a Reply