Pike Flies – Ovidiu “Teu” Teușan

25 Apr, 2013 |
streamer

streamarul castigator

Intr-o zi mohorata de luni, exact de 1 aprilie, zi in care cred ca majoritatea ar prefera sa stea in casa, temperatura fiind undeva la 4 grade si cu putina ploaie, asteptand atata amar de vreme sa se deschida sezonul la stiuca, imi iau inima in dinti, si ma duc la masina. Inca nu eram foarte sigur daca sa ma duc sau nu la Sacalaia, pt ca ceasul arata ora 17, dar mi-am zis ca doua ore imi sunt deajuns pt a-mi testa noile streamare, legate pt stiuca.

Ajuns acolo dupa un slalom urias printre gropile de pe drum, merg la doamna, cer o barca: 15 lei! Nici o problema. Eram pregatit. Iau barca vreau sa merg in dreapta. Surpriza! Locul era ocupat de 2 barci, cu singurii pescari de pe lac. Ok! Fac stanga si incep sa vaslesc spre locul numit “la plopi”.

Pe parcurs ma mai opream si mai lansam cate putin. Spre suprinderea mea, dupa atatea zile cu ploaie, apa era foarte curata. Ma indrep inspe plopi si vad un “gang” in mal langa ceva stuf. Deja incepu sa-mi inghete mana cu care trageam firul. Intre timp am incercat mai multe streamere bunny tail, un duble bunny tail, culori alb cu rosu, negru cu ticlam dar nimic. Imi pun un streamar cu pene de strut, bucktail si cap rosu de marabou, pe carlig de 1, un streamer pe care nu l-am mai testat. Il lansez! Se vedeau foarte bine in apa culorile ca chartouse albastru verde si rosu, vibrau in apa dar nimic. Ma gandeam: macar sa agat una, nu conteaza daca scapa… Nici nu apuc sa imi termin ideea si simt ca mi se opreste streamarul. Nu intep agresiv si incep sa simt niste vibratii dupa care firul incepe sa fuga in dreapta. Super! Dar nu am apucat sa ma bucur pt ca stiuca scapa. Imi ridic ancorele si plec.

stiuca

Ajung la plopi si dupa vreo inca 50 de lanseuri vad o tufa de “matisori” si dau acolo. Recuperez vreun metru si “Bum!” simt o smucitura. De data asta intep mai ferm, tin firul in mana strans si zic: “Tu nu-mi mai scapi!” Si asa ca am prins o marlita cam de 1 kg. Stiu, mica dar pentru doua ore de pescuit pe un vant ce iti trecea prin haine, eu, am fost foarte multumit.

Ies pe mal si un pescar care nu a avut parte de actiune toata ziua, ma intreaba daca am prins ceva. Ii zic ca am prins una si una am scapat-o. Ma intreaba la ce: la vobler la lingura, la twister. Nu, zic. La musca, la streamer. A intors capul si nu a mai zis nimic. Credea ca fac misto de el.

 

Streamerul castigator:

–  carlig nr 1, ata montaj uni tread, silver tinsel, bucktail  chartreuse, hackle cocos roscat, pene strut albastre verzi si albe, marabou rosu , ochi silver

 

Alte modele :

streamer_1

streamer_2

streamer_3

streamer_4

 

 

Flyfishing, Flytying

About the author

Singur cum umblam atunci pe Somes, auzeam ce vorbesc aia de pe partea cealalta. Si la un moment dat aud pe unu zicand: “Uite ma pe ala, ca da la pastrav!” M-am gandit “Uite ma ce face bautura din om” si abia pe urma mi-a cazut fisa. Am dat vegetatia la o parte sa pot vedea in josul apei si acolo era Romi bagat in mijlocul Somesului.

2 Responses to “Pike Flies – Ovidiu “Teu” Teușan”

  1. Ghenadie says:

    pai si o poza separata cu ala castigator?
    sau nu dam din casa 😛

  2. Remus says:

    e prima poza de la inceputul articolului …

Leave a Reply