Piff et Puff en La Martinique – la deuxième partie

30 Dec, 2016 |

O nouă zi, o noua aventura printre cocotieri, bananieri și colibri, continuă.

De data asta am reușit să păcălesc două specii noi. De dimineață m-am dus să pun două formații la Euromilion. Chioșcul este deschis doar între 07:00 și 09:00 și este situat lângă plaja mării. Am fost primul client. După ce am completat și am plătit m-am îndreptat agale spre ”locul obișnuit” de pescuit, la vărsarea râului Carbet în mare. Azi hula ce ma chinuit două zile și m-a ținut mai mult pe mal, sa mai domolit. Am putut ieși în larg pe un prag de nisip adus de râu. La capătul ei marea se adâncește brusc cam până în doi metri. Am pescuit acel prag.

Cu câțiva ani în urmă m-am așezat în fața menghinei și am legat niște muște fanteziste din materialele avute pe masă. Intenția era să leg câteva modele pentru pescuitul Crapului. Dar știți cum este vorba aia: – ”Nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește.” Drăguțele de muște au stat ele mult și bine prin cutii. Azi una din ele a făcut baie pentru prima oară. În apă sărată din Marea Caraibelor. Am lansat de cel mult 30 de ori. Am ratat o mușcătură, dar am prins doi bătăuși.

Á la votre!”

Flyfishing, Locuri

About the author

Privesc obsesiv la tot ce misca in ecosistemul unui rau. Ochii mi se umplu de lacrimi, la fiecare reintalnire cu Regina Nordului. Toxicoman irecuperabil, ma droghez cu doze cosiderabile de fly fishing zilnic. Nu stiu tot si nici nu ma intereseaza sa stiu. Dar un lucru il stiu cu siguranta, ca nimic pe lume nu poate fi mai divin, decat o apa turcoaz, un bat de doua maini, un fir WF lansat transversal pe rau, un forfac Int., o musca conceputa si legata de mine la capatul forfacului si asteptarea/speranta/visul ce ma acapareaza, ca un pastrav de mare sa se lase ademenit. Iar daca mai am si un prieten de suflet cu mine in jurul focului de tabara, gandul mi se indreapta spre Dumnezeu si-i multumesc.

4 Responses to “Piff et Puff en La Martinique – la deuxième partie”

  1. Petru says:

    La confluența cu Marea a râului, (în a doua poză) se vede acea limbă de nisip. Ei … acolo i-am luat pe ”bătăuși”.

    Merci mosieur Bendovschi pour …” la deuxieme partie” 🙂

  2. Codrut says:

    L’amour c’est pour rien 🙂

Leave a Reply