Phenix Ultra MBX

29 Jun, 2012 |

Deoarece All Star-ul simtea nevoia unui frate mai mic, mai putin capabil sa care in spinare un rucsac cu pietre de moara, am apelat la un newcomer de exceptie, de mare succes pe catwalk-urile ultimului an: Phenix Ultra MBX 7ft, 1/8-1/2 oz. Un blank, care pina la aparitia K2-ului, a fost high end-ul celor de la Phenix, cu o senzitivitate deosebita (e foarte la moda aceasta expresie:P). Din punctul meu de vedere este un blank perfect, fara puncte slabe, prietenos la intepare si foarte permisiv cu orice tip de pescar. Isi merita cu prisosinta banii investiti in el.

Portiunea splitata a minerului am acoperit-o cu goticul woven tube, mat , asortat cu niste winding check-uri imense, evident culoare DG (dark gunmetal). Mandrina VSS de 16 mm am vopsit-o Gloss Black, o culoare “asortabila”☺. Inelele fuji alconite si tip topul SIC au intregit ansamblul.

Enjoy , you happy owner!

Rodbuilding

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

17 Responses to “Phenix Ultra MBX”

 1. Ghenadie says:

  da nu prea stai pe loc, bravo.
  fire zbuciumate proprietarului

 2. Vladimir says:

  Buna ziua!
  Pentru ultralight, light, medium, etc!?!?!?
  Si cat costa?

 3. gabie says:

  vrei , te rog sa detaliezi mai mult intrebarile?

 4. D_ali says:

  Salut Gabie!
  Din specificatiile producatorului blankul respectiv are un varf de 2.0 mm.
  Cum lucreaza cu gramaje mici si fire subtiri, finetzuri in general?
  Un scurt review, te rog, bauiesc ca l-ai dat la apa…
  Multam’ fain!

 5. gabie says:

  Codrut este fericitul proprietar.
  Eu mai am unul, dar construit cu alte componente, pt vinzare si nu l-am dat la apa.
  O sa-l rog pe Codrut sa faca un mic review.

 6. D_ali says:

  Merci.
  Daca nu ma-nsel, Codrut mai dispune de o lanseta pe blank Recon ceva mai scurt cu putere similara ca MBX-ul.
  Daca tot se deranjeaza pentru un scurt review, n-ar fi rau sa ne spuna vreo doua vorbe si despre Recon, comparativ…

  • Codrut says:

   Din pacate nu am reusit sa pescuiesc suficient cu nici unul dintre betele pomenite pentru a putea face o recenzie cat de cat obiectiva.
   Si nici la mari fineturi nu le-am “amploaiat”. Gloante de 3.5 si carlige offset de 2 (nu 2/0) cu gruburi de 5cm au fost cele mai usoare pe care le-am folosit. Ambele lucreaza bine gramajele din plaja lor 1/8-1/2. Un plus de senzitivitate pt. UMBX. Recon-ul (de casting) l-am folosit cu Super PE de 15lb iar UMBX-ul (spinning) cu 10lb. Stiu ca nu ti-e suficient, dar din aproape in aproape, vorbind si cu altii care pescuiesc cu betele astea poti afla mai multe.

 7. gabie says:

  fara sa pescuiesc cu ele, UMBX mi s-a parut un pic mai blind si mai permisiv pe virf. pt gustul si stilul meu de intepare asta inseamna o rata de intepare mai mare la UMBX. poate te ajuta si asta

 8. D_ali says:

  Merci baieti!
  Importante precizarile.

 9. D_ali says:

  Recunosc ca surprinde putin faptul ca UMBX-ul ar fi ceva mai bland, fiind mai inalt modulat decat Reconul si cu o actiune x-fast….e drept ca-i si cu 10 cm mai lung…:)

  • Codrut says:

   10 cm mai lung plus ca e blank de spinning. Recon-ul de care spuneam este un blank de casting, de bass. Oarece similaritati ar putea fi gasite comparand UMBX-ul cu Recon-ul PHX-S723M (7’2″ 1/8-1/2 – de spinning).

 10. gabie says:

  UMBX-S700M 7′ 6-12 1 Extra Fast 1/8 – 1/2 0.393 10.0 5.0 2.0 1.55 44

  PHX-C683ML 6’8″ 6 – 12 1 Fast 1/8 – 1/2 0.480 12.2 4.5 1.7 1.53 44

  UMBX-ul e blanc de spinning. Reconul e de cast. prin definitie un blanc de cast trebuie sa fie mai puternic pe talon. UMBX-ul are 10 mm la butt si 2 la virf. Reconul are 12,2 mm la virf si 1,7 la virf. diferenta de conicitate, precum si de lungime ne face o idee clara asupra motivului pt care UMBX-ul e mai blind pe virf.

 11. D_ali says:

  Corect!
  Am verificat dupa postrare caracteristicile Reconului si m-am lamurit.

  • Ghenadie says:

   pictore, te manca de un UMBX? 😛
   stiu pe cineva din Buc care il are, facut tot de Gabi, l-a pescuit destul zic si a dat cu el cand eram amandoi in barca, avea si o cruce cu el, nu din seria ieftina, concluzia lui a fost simpla – e SUPER.

   • D_ali says:

    Deocamdata stiudiem variante, facem liste, tabelashe… 🙂
    Merci, e bine de stiut, poate ma pui in legatura cu el sa-mi povesteasca mai multe.

Leave a Reply