Mrs. Phenix Recon: o dom’șoara medium light

23 Mar, 2012 |

Bănuind că la un moment dat voi scăpa teafăr la minte din iarna apocaliptică ce tocmai a trecut și vor urma ieșirile la șalău pe baltă, am decis să mă condimentez cu o lansetă de casting, medium – light, dedicată acestui gen de pescuit. La recomandarea lui Găbie am ales un blank Phenix Recon (denumit și Bass Recon) cu niște caracteristici potrivite pentru aplicația pomenită mai sus.

Modelul: PHX-C683ML, lungime 6’8″ (2m), un singur segment, putere 3 – 14 grame, greutatea totală a blank-ului – 44 de grame, fast, construit cu fibre Toray (modul T36) și impregnate cu ceea ce producătorul numește “secret sauce resin”. Până aici toate bune și frumoase, îmi amintesc că am stat destul de mult dupa el, fiind la momentul comenzii (noiembrie 2011) un produs care nu era încă distribuit pe piața furnizorilor de materiale pentru rodbuilding.
Într-un final Găbie s-a apucat de construcția în sine și blank-ul a fost echipat cu mandrină Andrew’s Fishing cu trigger metalic de culoare gun-metal sau gun smoke la fel ca și winding check-urile folosite. Woven-tube-ul de la cotor s-a potrivit de minute ca și model al împletiturii și culoare cu partea inferioră a blank-ului. Din punct de vedere vizual este practic identic. În rest, Fuji-uri alconite matisate cu inserție argintie “for the looks”, un TiSIC pe varf și split grip din EVA de la Matagi. Ca și fapt divers, blank-ul este inscripționat (prin serigrafie) din fabrica cu logo-ul Phenix și Recon (plus caracteristicile pe partea opusă) la fel ca și cele folosite în lansetele lor de serie.

A ieșit o lanseta perfect echilibrata, discret cosmetizată dar în același de timp arătoasă încât chiar ar putea fi replicată la cererea publicului. Singura îmbunătățire, ar spune unii fără a evita, bineînțeles, costurile suplimentare, ar fi niște inele Ti pe tot blank-ul. Dar vorbind de o lanseta de casting la care inelul de plecare este de 10, rama inelelor este mult mai ușoara (prin dimensiunea redusă) decât ale suratelor lor folosite pe bețele de spinning mi s-ar arata drept un exces de perfectiune a la Cotescu. Bref, am decis să-i aleg o colegă de trupă de același calibru și anume pe d-ra Pixy Liberto 68L care, deși încă are rulmenții din născare, mi s-a părut cea mai bună companioana pentru un duet cu anorexica de  3-14 gr. Dupa prima serie de concerte pe baltă promit să vă țin la curent cu eventualele detalii din backstage.

Pentru alte detalii: Rodbuilding – Specificatii si termeni și aici pentru un contact mai direct.

Noutăți, Rodbuilding

About the author

Streamers!

4 Responses to “Mrs. Phenix Recon: o dom’șoara medium light”

 1. gabie says:

  asteptam un solo de tobe , marca buddy rich (argova) sau billy cobham(milotina).
  balena(mobby dick) sau catirul (the mule) vin mai tirziu pe alte meleaguri, la mezozoica.

 2. Lenti says:

  Gabie, ce le stii tu cu tobarii?

 3. Bogdan C. says:

  Frumoasa rau domnu…ce winding check-uri is alea? Arata tare bine fest pe EVA

Leave a Reply