Phenix K2, cu dedicație pentru Valea Argovei

16 Jul, 2013 |

Phenix K1 Custom

Am reusit sa capat un nou set de poze, mult mai bune decit ce as fi putut face eu, de la un K2 pe care l-am montat cu dedicatie speciala pentru Valea Argovei. TX-684MH-C cu putere inscriptionata, si reala, de la 3/16 la 3/4 oz. Si fiindca la ora actuala seria K2 este mai in voga decit salvamarii lui Mazdare, iar nobletea si calitatea acestui blanc te oblige…., am avut mina libera sa folosesc cele mai bune componente de la Matagi.

Phenix K1 Custom
Imi place mai mult culoarea aurie la partile metalice si din fericire unchiu’ Matagi are si un woven tube cu insertii aurii care se asorteaza cu respectivele parti metalice.
Am folosit rafinatul Matagi butt cap cu sigla vizibila in rasina transparenta, ce are marele avantaj ca poate fi infiletat si i se pot adauga greutati suplimentare pentru echilibrare, desi blancul e atit de usor incit nu prea mai are nevoie de nicio echilibrare. Un rear grip minimalist, din EVA Matagi foarte dura au intregit partea de butt.

Phenix K1 Custom
Un winding check gold si woven tube-ul red-gold au facut trecerea spre ansamblul de prindere a mulinetei.
Mandrina folosita este VSS 16 mm vopsita gri inchis ( eu as fi folosit black mat ) . Partea de stringere a mulinetei , Fuji Quick Lock a fost asezonat cu nou-venitul pe 2013, red-gold carbon tube for KDPS, ca sa fim in trend :P. La extremitate un winding check special CB Top, foarte frumos, care seamana cu exclusivistele Megabass.
La cealalta extremitate, partea de EVA este completata de inca un winding check si un Matagi Lipstick, asta insemnind ca am terminat minerul si trecem la partea de ghidaj a firului.

Phenix K1 Custom
Care parte nu putea fi decit Titanium Micro Guides. Am folosit 8 inele plus tip top, incepind cu 25mm si terminind cu 4.5 mm, iar la matisaje am facut insertii de fir auriu ( care mi-au scos peri albi si multe injuraturi).
Am vazut proprietarul lansetei scotind salai cu ea, l-am vazut “dind ţeapa” cu ea si, daca n-as avea asa multa experienta, as incepe sa le dau dreptate celor care considera ca lanseta te invata sa prinzi peste.
Phenix K1 CustomThere’s an angler who’s sure all that glitters is gold
And he’s buying a stairway to heaven.
Enjoy.

Rodbuilding, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

4 Responses to “Phenix K2, cu dedicație pentru Valea Argovei”

 1. Ghenadie says:

  Frumos, aroganta…
  Fie vb intre noi, daca ii spuneai cu ce jig si cu ce guma dai, sigur prindea salai 😛 hai ca am fost rau…ha ha ha

 2. gabie says:

  nu………trebuia sa-i spun tot secretul baltii.
  shame on me, ca-l tineam numai pt mine.
  pina la urma a prins:D

 3. gabie says:

  la noapte plec la argova.
  in vacanta de vara :))

 4. Paul says:

  Riders,nu-i glumă cu lanseta lu’ Găbie,sunt martor! E vrăjită,prinde singură!! Omul căruia i-a făcut-o nu mai prinsese niciodată vreun șalău! Să vă confirme Barză,șeful galeriei din Craiova dacă mint!! Voi vă puteți imagina un om care nu prinde un pește în același loc și moment cu alții care prind sute de kilograme?? Ne gândeam să-l ducem la moliftă ca să n-ajungă la balamuc!! Și brusc,după ce-i face Găbie bățul,iese pe locul 3 la concurs la V.Argovei! Se mira și el cum prindea singură undița!! Ba mai mult,omul căștigă acum și la loto și la ruletă și la pariuri și la poker și la femei etc!! Gurile rele spun că Găbie a folosit o rășină specială distilată în cabinetul de ginecologie al respectivului nou campion de spinning!!!

Leave a Reply