Petrecerea burlacilor

13 Feb, 2012 |

La Înecatul Găsit. Sună a nume de cârciumă. Da’ nu e. E singura chestie ce-mi vine în minte când mă gândesc la locul ăla.

Cred că e cel mai sinistru loc din zonă. Nu am văzut pe nimeni pescuind acolo. Sub pasarela din oraș, peste Someș, sunt picioarele fostului pod de lemn. “L-o dus! Apa în ’70 la inundații…”
Și între picioarele podului vechi e haos! Jumate din ce vine pe Someș rămane acolo. Agățat în picioarele alea. De fiecare dată când treceam pe acolo mă uitam cu atenție în învălmașeala aia de lemn și resturi să văd dacă e vreo cunoștință. Din fericire nu am văzut niciodată pe nimeni dar mă așteptam la asta de fiecare dată. Apoi o flegmă în apă pentru clenii vigilenți și treceam pe malul celălalt.


Venit în Dej să-mi fac cheful burlacilor, că trebuia să mă însor, mă duc cu Romi la locul respectiv, prima și ultima dată. El intră în apă, eu mă urc pe pasarelă să văd mai bine.
După a doua sau a treia aruncătură văd o umbră în spatele streamer-ului. Prima reacție a fost să-mi pun mâna streașină la ochi, să mă uit pe cer și să cânt: “Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor…”Abia în secunda doi mi-am dat seama că umbra nu era de avion. Umbra ieșise din celalat rând de picioare de pod, de fapt se ridicase, urmărise streamer-ul și se scufunda la loc. M-am albit la față. Dar mi-am revenit repede și-i strig la Romi:
“Ha, ha! Nici nu știi ce noroc ai avut!” Pe drum, spre locul respectiv, îmi povestise cum și-a rupt o vargă pentru ca nu avea tub de protecție și că ăsteia cu care era îi făcuse
tub din țeavă de PVC. El, de la nivelul apei, nu văzuse nimic și după ce i-am povestit și am trecut peste faza cu ce-o fi fost și cât o fi fost, ne-am întrebat de ce nu și-a dus atacul la bun sfârșit.

Nu ne-am putut da seama și am abandonat subiectul. Dar întors în București, după petrecerea burlacilor, am dus filmul din aparat la developat și scanat. Cum am vazut pozele am pus direct mana pe telefon și l-am sunat pe Romi: “Ba, daca erai în p*** goală îl prindeai! Lasă mă, că nu-i ce crezi tu… dar cu slipul ăla pe tine… mai greu”.

Flyfishing, Locuri

About the author

Singur cum umblam atunci pe Somes, auzeam ce vorbesc aia de pe partea cealalta. Si la un moment dat aud pe unu zicand: “Uite ma pe ala, ca da la pastrav!” M-am gandit “Uite ma ce face bautura din om” si abia pe urma mi-a cazut fisa. Am dat vegetatia la o parte sa pot vedea in josul apei si acolo era Romi bagat in mijlocul Somesului.

12 Responses to “Petrecerea burlacilor”

 1. Ghenadie says:

  si… ce era? o sirena?

 2. remus says:

  poate aflam anul asta 🙂

 3. romulus says:

  Dominilor, eu de fapt aveam pe mine un pantalon scurt, de la o firma de prestigiu, si a fost o gramada de bani, dar, astea de la ,,redactie” sau ,,editura”, au trucat poza sa fie subiect pt emisiunile alea tari de TV.

  Deci va rog frumos dragi pesti care refuzati un streamer, nu va mai uitati la echipament, pur si simplu ATACATI.

  Daca aveam si galben pe mine eram ca un semafor.

  Ghenadie si te rog fara femei, sub ori ce forma ar fi ele

 4. Ghenadie says:

  ce oameni rai in redactie, sa trucheze ei in halul asta 🙂

 5. remus says:

  Sunt unii care se imbogatesc de pe site-ul asta. Aia trucheaza si fac orice pentru audienta. Vad ca mi-au folosit si numele fara rusine …

 6. romulus says:

  Nu cred ca sunt asa rai, dar am auzit ca le place tare mult distractia, alias bautura.

 7. Codrut iFish says:

  Adica… beutori oribili?

 8. Codrut iFish says:

  Imi aduc aminte de baraj, cand am venit acolo prima oara si am pescuit impreuna. Era si Nae. Ne vazuseram la ochi pentru prima oara in benzinaria de langa Dej. Apoi curtea de la Manastirea, castelul si primul gat de horinca de malai.

 9. Remus says:

  Ca fapt divers, cam asa arata Somesul la inundatiile din ‘ 70 fix in locul unde este Romi bagat in apa. Acelasi pod doar debitul e altul 🙂

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153159002393389&set=a.10152624785538389.1073741833.763228388&type=1&theater

 10. romi says:

  Locul arată cu apa normala destul de sinistru, dar cu o apa ca asta te trec fiori, dar vorba aceea,, apă mare ,peste mare” , nu-i așa Codruț?

 11. Codrut says:

  Absolut. Betele de #9 si neaparat Nicu cu plasturele plasat strategic. Elemente care nu trebuie sa lipseasca la o “apa mare – peste mare”.
  Altfel ma gandesc ca Somesul s-a vindecat mai departe, mai jos de tine.
  In Dej si mai sus, probabil ca trebuia taluzat demult ca sa mai poata pastra apa ca acum 10 ani.

Leave a Reply