Pe Olt, la Avrig

22 Oct, 2012 |

Romulus: Sunt pe drum spre raul Olt, locatia Avrig. Ma uit la Remus , zambesc sunt sigur ca daca apa este curata vom invinge si aici in “batalia” cu pestele.
Pensiunea Poiana Avrigului va fi cazemata noastra timp de 3 zile. Abia astept sa ma intalnesc cu restul regimentului iFish. Cu Codrut si Ioana am fost la Colibita acum o luna, cu Petru nu am mai pescuit de ani de zile, doar pe e-mail-uri, cu Ghenadie si Gabie ma intalnesc acum prima data.

Pensiunea Poiana Avrigului

Sunt in apa, ma uit in sus pe rau, il vad pe Remus prinde, pe Codrut il vad ca-si aprinde tigara e clar a prins, ma uit dupa Petru, nu il vad, ma intorc, e in spatele meu sta jos pe pietre si se uita la mine. Am emotii. Capatul de repezis pe care pescuiesc cu streamer imi ofera o multime de atacuri de clean. Nu intep. Stiu ca suntem deja invingatori.

Ajuns acasa, la masa de legat muste, dupa o iesire trei zile, gandurile s-au materializat in cateva modele de muste.

Avrig, focuri de seara

Banana by Remus

Banana by Remus

Glont, musca care a traversat repezisurile Oltului

Glont, musca care a traversat repezisurile Oltului

Multumesc pe aceasta cale prietenului nostru de la Musca 13, Hell, care ne-a oferit informatii despre aceasta zona.

Codrut: Am avut ceva emotii ca zona nu va fi suficient de ‘strategica’  pentru meciul cu pricina dar, na, ca m-am inselat. Mai bine nici ca se putea.
Doar locurile de access la Olt daca le-am fi stiut mai bine… Dar pentru o zi si jumatate de pescuit indrumarile lui Marian de la Musca13 au fost mai mult decat suficiente. Si daca Avrigul ar fi avut apa in el… si daca am mai fi stat macar o zi in plus… si daca… arbitrul nu fura…

Lasand la o parte pescuitul in sine, cu albine, cosasi, linguri, voblere, streamere si parasute negre XXL legate pe carlig de 8, lasand la o parte clenii, stiucile si bibanii prinsi,  partea forte a exercitiului mi s-a parut interactiunea subsemnatilor in interiorul unui grup extrem de eterogen. O echipa practic noua in teren, fara nici macar o ora de antrenament, care a jucat un soi de miuta fara portar, jucatorii in sine fiind toti mari maestri ai loviturilor libere cu efect dar totodata si a stopurilor pe piept.

Un deliciu ‘sportivo-social’ care promite multe, cel putin din punct de vedere creativ. Banuiesc ca sunteti de acord sa nu numim vreodata vreun portar pentru altfel riscam sa batem numai lovituri de la 11 metri iar bietului om nici cu banane si nici cu mere nu i se vor vindeca traumele, ‘Asa cum s-a mai constatat in diverse alte cazuri’,  citez aici dintr-o alta celebra sedinta tehnica de grup.

Una peste alta, ‘Jumara’, musca sau streamerul sau naluca neeclozata ce incorporeaza la nivel conceptual ruginiul de Avrig, notiune aparuta ad-hoc in urma unei sedinte intensive de ungere a spiritului cu diverse produse naturale dezinhibatoare si producatoare de exuberanta artistica, ramane, in final, un cuvant cheie. Si un cuvant de ordine. Asadar, eclozati ostenii mei.


Gabie: Marian Cosma (Hell) ne-a indrumat bine. Nu ma asteptam sa prindem cleni, mirle, bibani si sa ne arate ceafa ditai avatul, pe zona asta de Olt.
Ma gindeam ca debitele apelor vor fi mici din cauza secetei, dar nu credeam ca voi vedea Avrigul cu un debit… cam cit al meu, dupa 3 beri. Nu ma asteptam sa vad pe Valea Oltului portiuni in care riul nu-ti trece de genunchi pina vizavi.

Raul Avrig, debit de septembrie

La fel cum nu ma asteptam si nu-mi doream sa vad pe Olt, intre Avrig si Porumbacu, vreo 4 rimatoare in albia riului, degraba aducatoare de prapad si otrava in ecosistemul, destul de fragil si dezechilibrat, al Vaii Oltului. Acum vreo 10 ani as fi putut recunoaste un peste prins in Olt, dintr-o mie de alti pesti. Cita putere de supravietuire, de regenerare si de iertare poate avea acest riu braconat, regularizat, poluat, curentat, scurmat, plasuit, eutrofizat, transformat in groapa de gunoi, sau in cimitir de utilaje dezafectate? Uite ca supravietuieste, produce si daruieste.
Sa vad la fata locului aceasta minune a fost a doua mare bucurie, dupa cea pricinuita de intilnirea si initierea reactiei chimice dintre membrii iFish.

Flyfishing, Flytying, Locuri, Spinning

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

15 Responses to “Pe Olt, la Avrig”

 1. Ghenadie says:

  nu-i cinstit asa.. ati scos spining-arii din cadru …

 2. remus says:

  toata lumea e cu musca pe caciula!! nu zice nimeni nimic?

 3. Codrut says:

  Mie mi-e dor de slana cu ceapa si paine cu cartofi

 4. Petru says:

  Cam partinitoare prezentarea. Spinarii sunt discriminati puternic de tot. … vin si eu cu o mica participare textuala si sper si msustele de inspiratie si cu dedicatie, prilejuita de evinement. Sunt in menghina dar neterminate. 🙂 Un plus de aplauze insistente, regizorului. Klipul a prins spiritul si atmosfera intrunirii. Va doresc la mai multe!

 5. romulus says:

  A fost o placere si o onoare pentru mine sa pescuiesc alaturi de voi

 6. romulus says:

  Imi cer scuze public, pentru ,,dansul ”cleanului, dar avand camera pe frunte nu m-am putut apropia mai mult. Cu cleanul am vorbit, este bine, mai ramane voi pescarii care veti vedea acest film.

 7. pop daniel says:

  aceiasi treaba aproape si pe timis-balastiere 100 din timisoara -caras,vara ciomagar15-25 cu o rama lata de 3-5 metri inalta de 1,5 un sac de plasa cu flotoare legat pe rama,3 o tin iar restul de marllani bat apa cu parii si lopeti nu le scapa nici snaideri sau obleti, iar daca le zici ceva o primesti de nu tevezi,nu mai zic de masina ,motocicleta, si pleaca nimeni nu stie de unde sunt si cu ce au venit.Iar AGVPS sau ANP-pe care i-am informat nici ca le pasa,asa caci camarazi de front si frati pescari mai pescuieste daca ai ce? si unde in yugoslavia-legea este lege,uitati-va la www. iezero jota [bibani,salai ,crapi,etc.]fir intins camarazilor de front.

  • Codrut says:

   Sunt alta lume si alta natie, alt tip de comportament si ah, sunt balcanici. Pe bune. 🙂 Noi suntem europeni. Adica un soi de austrieci, olandezi, suedezi. Nu ne putem compara cu ei. Noi suntem in UE pe bune. Si NATO. Ei nu. Ei au doar Drava, Drina, Gradac, Tisa, Bega, Dunarea, Sava, etc. Noi avem mai mult de atat. Avem ceea ce se vede.

 8. romulus says:

  vorba dreapta

 9. Pr.Cezar Barbu says:

  Pe toate site-urile de pescuit ne vaicarim de starea apelor,de nesimtirea organelor,de braconajul intensiv,sub diverse moduri si felurite scule….astia cu balastierele au distrus tot…sa vedeti pe Siret si Moldova,pe Buzau,Trotus si Cracau,pe Bistrita si Bicaz…..oare a mai ramas ceva neatins de bipezii astia oligofreni?In rezervatii ce sa mai zicem…mai sunt oare?

 10. romulus says:

  Ai dreptate Cezar, nu a mai ramas nimic.

 11. musk says:

  sau poate a mai ramas. dar ascuns. si nestiut. si cei putin care stiu ar face bine sa taca. caci din pacate, omul sfinteste locul. il sfinteste pana la purificare….

 12. Ghenadie iFish says:

  no, bravi ostasi, nu o putem de o alta sedinta tehnica?

 13. Romi says:

  cat de repede

Leave a Reply