Lansete noi de la Cormoran

22 Mar, 2012 |

Unele lansete, ca cele de spinning şi baitcasting cu acţiune ultra-rapidă sau lansetele de muscă, care sunt în sarcină permanent, trebuie sa fie diferite de vergile de carbon şi lansetele de staţionar. Sunt permanent în acţiune şi sunt expuse în mod constant la riscul şocurilor şi a pericolului loviturilor.

Pentru a rezista acestei solicitări intense, lansetele trebuie să fie construite într-un mod special. În plus, trebuie să fie uşoare, extrem de sensibile şi bine echilibrate. Mai mult, acestea ar trebui să lanseze fiecare nălucă , cu precizie, spre locul dorit. Producătorii lucrează permanent pentru a dezvolta tehnici de prelucrare a fibrei de carbon, pentru mărirea rezistenţei la rupere, rezistenţei la şocuri şi de a reduce greutatea. Materialele şi metodele de fabricare pentru producerea de astfel de blank-uri există, dar sunt foarte scumpe.

Nano tehnologia ne oferă posibilitatea de a ajunge la acest obiectiv.
Particulele de carbon microscopice (CNTs) sunt încorporate în răşină şi au rolul de a umple spaţiile dintre fibrele de carbon împletite crescând rezistenţa şi agerimea. Datorita acestei tehnologii inovatoare, cantitatea de răşină este redusă, ceea ce face blank-ul mai uşor şi sensibil, crescând totodată robusteţea sa.

Cum funcţionează?
Dacă spaţiul dintre fibrele de carbon este umplut de amestecul răşină-particole de carbon nano, fibrele laminate şi suprapuse capătă stabilitate, blank-ul devenind mai puternic şi mai robust, rezistând la fiecare impact. Dacă se obţin aceste caracteristici (robusteţe, rezistenţa la rupere) putem reduce grosimea peretelui. Prin urmare, am reduce greutatea şi creştem sensibilitatea.

Lansetele Nano-Cor
Pentru 2012, compania germană Cormoran, ne propune destul de multe noutăţi în zona mulinetelor, lansetelor, dar şi a accesorilor pentru pescuitul răpitorilor. Cormoran a introdus seria Nanocor, una care se adresează atât pescarilor de spinning, cât şi muscarilor şi ultimele modele de lansete le aveţi prezentate cu toate datele tehnice.
Toate modele sunt distribuite exclusiv de Arrow, iar pe piaţa noastră lansetele de spinning vor ajunge undeva prin luna mai 2012.
Cele de fly sunt deja în magazine.

NANO-COR SPIN
Tot ce înseamnă tehnologia „nano tube“ poate fi găsit în această lansetă scurtă şi ultra-rapidă. Sensivitate extraordinară, care face posibil controlul celor mai mici năluci. În timpul „drill“-ului devine evident ce se ascunde în spatele acestei tehnologii – putere pură şi cea mai mare elasticitate, chiar şi în cazul capturilor capitale.

 

NANO-COR BAITCAST
Trei modele de lansete baitcasting ce acoperă întreaga gama de năluci.

ML – acţiune medium-light
Pentru voblere de 5-8cm, ideale pentru năluci soft de 7-20g.
Fir textil ø 0.06-0.10mm.

M – acţiune medium
Pentru voblere de 6-11cm, ideale pentru năluci soft de 10-25g.
Fir textil ø 0.08-0.12mm.

MH – acţiune medium-heavy
Pentru voblere de 8-14cm, ideale pentru năluci soft de 20-45g.
Fir textil ø 0.10-0.16mm.

NANO-COR BAIT CAST (1 secţiune)

Lanstele baitcasting dintr-o bucată câştigă popularitate în mod constant, deoarece acestea transformă fiecare impuls într-un mod perfect de pescuit şi permite un pescuit extrem de sensitiv.

ML – acţiune medium-light
Pentru voblere de 5-8cm, ideal pentru năluci soft de 7-20g.
Fir textil de ø 0.06-0,10 mm.

M – acţiune medium
Pentru voblere de 6-11cm, ideal pentru năluci soft de 10-25g.
Fir textil de ø 0.08-0.12mm.

 

NANO-COR Fly
Această serie de lansete fly este concepută pe blank-uri cu acţiune excelentă, fapt ce oferă un maxim de dinamică în lansare şi dispune de manevrabilitate excelentă. Aproape fără efort fizic, puteţi lansa şnurul la distanţă şi să prezentaţi optim musca, indiferent de tehnica folosită.

 


Flyfishing, Spinning

About the author

Adept al rockului, realizator de emisiuni radio si nu in ultimul rand, pescar.

3 Responses to “Lansete noi de la Cormoran”

 1. Ghenadie says:

  bravo lor, dar totusi SPANAC, nu puteau sa scoata si una pentru cast, dintr-o bucata, ceva mai puternica, sa duca vreo 40 gr…. asta e conspiratia lu Gabie…. 😛

 2. romulus says:

  As fi curios sa incerc o lanseta de musca Cormoran, modelul acesta

  • Codrut iFish says:

   Eu nu stiu decat modelele vechi Carb-o-star parca se numeau, am avut una pe vremuri, nu imi aduc aminte sa fi avut ceva sa-i reprosez.
   Data viitoare cand ajung pe la Arrow o sa iau una din rastel sa o zgaltai putin, nu ca asta ar insemna ca incerc o lanseta… 🙂

Leave a Reply