Noutati de la japonezi

21 Feb, 2013 |

osaka2

Secretosi rau japonezii astia.
Foarte putin a transpirat pina la weekendul Osaka, asa ca a trebuit sa asteptam cuminti pina la data fatidica 2-3 februarie. Trecind peste imaginile standurilor care arata ca Salonul Auto de la Geneva, hai sa ne facem o idée asupra subiectelor viselor noastre in acest an.

stella_2013_sw

2013-Metanium-HG

Shimano deschide balul cu high-end-ul Stella SW in domeniul spinning. Sectiunea casting prezinta noul Metanium care continua linia Antares 2012-sistem de frinare SVS cu anumite imbunatatiri/intineriri si Micro Module gearing (dinti mai mici la pinioane pentru atenuarea zgomotului), foarte frumos de altfel.

certate-2013

Anul asta Daiwa se dezice cam repede de modelele aparute in 2011.
La sectiunea spinning apare modelul Certate 2013 care ne arata increderea japonezilor in Mag Sealed si in Zaion. Clasa light e reprezentata de noul Aegis, probabil cea mai frumoasa mulineta de spinning din lume, tot Zaion, tot Mag Sealed, frina de maxim 3 kg.

Aegis - 2013

Aegis – 2013

steez-2013

In domeniul casting apare reinventatul Steez SV (Stress- free-Versatile) cu un tambur mai usor (oare unde vor sa ajunga?) si, dupa spusele japs-ilor, unbelievably smooth. Noul T3 SV duce viteza de recuperare pina la 8.1:1 (poate transformam voblerele in rotativa) foarte buna in conditii de pescuit in vegetatie bogata sau adincime mare. Laitmotivul celor 2 mulinete de casting prezentate este, dupa spusele celor de la Daiwa, versatilitatea de a arunca si controla naluci de la 3.5 la 40 de grame. Apare si versiunea T3 SW saltwater friendly cu 2 rulmenti mai putin decit clasica si cu 3 versiuni de viteza de recuperare: 6.3:1 , 7.1:1 si 8.1:1.
Una peste alta…ne doream mai mult.

Noutăți, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...
No Responses to “Noutati de la japonezi”

Leave a Reply