Mureș, Mureș

20 Jan, 2013 |

Este ianuarie, o lună în care, deși nu pescuiesc, mi-a rămas prietenă pentru timpul care mi-l lasă să leg muște. Pe lângă legat, îmi răsfoiesc amintirile legate de partidele de pescuit din 2012. Deja sunt sortate. Partide în care muștele s-au mișcat cel mai bine, în care au lăsat peștii indiferenți, partide în care peștii au fost eroii principali și partide în care prietenia a fost deasupra tuturor muștelor încercate și a tuturor drilurilor cu pești.

Una dintre aceste partide, care a reunit un grup de prieteni, a fost pe raul Mureș, mai jos de comfluența cu Arieșul. O pardida de o zi. O zi care a debutat cu ploaie și s-a sfârșit cu fețe însorite, râsete, zâmbete și miros de pește pe mâini.

Aș vrea sa filozofez mai mult legat de partea tehnica a partidei, dar din păcate a fost simplu. Muștele s-au înțeles bine cu cleni și câțiva avați. Bețe de clase mici, fire floating, muște precum  parașute mari, nimfe de clean, cosaș, albină, greier, wollybugger negru cu flash, umbra, au fost legate de forfac și prezentate în apă dupa specificul fiecăreia.

Multumesc prietenului nostru Cristi, pescar de spinning care ne-a îndrumat spre aceea zona.

Flyfishing

About the author

M-am născut lângă un tată blinkerist, am crescut pe malul Someșului, și m-am maturizat cu pescuitul la muscă, activitate care mi-a adus o mulțime de prieteni de suflet .

11 Responses to “Mureș, Mureș”

 1. Ghenadie says:

  Frumos taica, da iar spiningarii v-au ajutat :). De ce oare Remus pare sa aiba nevoie de o banana….si biscuiti ?

  • Codrut says:

   Mă, banana cu biscuiti risca deja sa devina fetiș. Next time ne dregem cu ardei iute ars pe capota de la masina. Trebuie sa ne batem cu demonii cumva altfel. Daca nu, riscam sa devenim oameni de presa. 😀

  • romulus says:

   Sa stii ca de multe ori informatiile pescarilor la spinning m-au ajutat. De multe ori si de asta le multumesc .

 2. Codrut says:

  Revenind la ale noastre, cu Rosia Montana nu ati dat nici unul?

  • romulus says:

   Nu am incercat cu Rosia Montana , a fost greseala mea, m-a tinut in Umbra conectat, deoarece am prins doar avatii nici un clean, iar pe Somes prind numai clean, spre curiozitatea ei

 3. Petru says:

  Filmul iesirii noastre pe Mures, descrie perfect atmosfera si pescuitul in sine. O treaba bine facuta de fratii Stanescu. (10 din partea mea) 🙂

  Rosia Montana este o musca speciala ca model si la ora aceea nu era legata in dimensiuni ce ar fi putut sa placa “gastilor” de cleni.

  Spinarii nu ne-au ajutat. 😉 Ei doar ne-au informat, fiind poate convinsi ca megem de geaba.

 4. remus says:

  Lasa ca fratele Cristi ( informatorul) a fost bine intentionat. Aia e o zona buna care cere timp sa o patrunzi. Atat sub caderea de apa cat si deasupta ( zona care pare virgina pe malul drept). In plus pe o distanta de 1,5Km sunt 3 astfel de caderi de apa. Noi am avut cumva noroc ca am putut sa ne fatzaim pe acolo si sa inspectam locurile, dar cred ca daca Muresul avea debitul normal am fi fost mult limitati, ma ales de pragurile care-i brazdeaza albia. Aia nu e zona din care sa poti trage concluzii dupa o zi de pescuit. Ca dovada ca la a doua vizita am avut ditamai surpriza sa prind o gramada de cleni la uscata dintru-un singur loc, adica din vadul prin care se trece sa ajungi la restul locatiilor (o sa montez un film cu iesirea aia).
  Cat despre banana e pregatita: i-am pus un prezervativ si am bagat-o la frigider in asteptarea unei noi intalniti Ifish.

  • Codrut says:

   @ Remus: In sfarsit un comentariu care spune ceva si completeaza textul.

   • remus says:

    Si ce-a mai buna sursa de informare din zona e paznicul de la balastiera locala, care stia exact cand vin avatii pe acolo, cat stau si cand pleaca (un om binevoitor care nu simtea nevoia de a tine secret cunostiintele lui 🙂 ). Bineinteles ca omul avea metodele lui de a prinde pestii …

 5. romulus says:

  Am mai castigat o batalie , pe Mures , de prietenie

 6. romulus says:

  Remus a completat bine articolul, si daca va aduce-ti aminte mai era acolo un domn care a venit la pluta si foarte bine voitor ne-a prezentat si el zona fara sa-i cerem acest lucru , prietenie si bunavointa asa a fost iesirea.

Leave a Reply