Muddler Minnow

28 Aug, 2012 |

Cine se mai îndoieşte ca streamerele fac victime şi printre cleni are aici dovada că lucrurile în realitate stau cu totul altfel. Locaţia este Mureşul la Arad in 20 august 2012 ora 18:15. Muscă artificială Muddler Minnow – variantă

„Muddlerele” au nevoie de viteză la trecerea prin apă. Mai ales acum vara, nu puteti să le recuperaţi atât de repede încât peştii să le evite. Dimpotrivă! Temperatura ridicată din apele de ses necesită evoluţii rapide ale nălucilor folosite, in aşa fel incât ele să declanşeze instictul de vânător al clenilor.

Muddlerul din imagine are deja pe constiinţă o serie de peşti păcăliţi. De la păstrăv de mare şi somon, la avat şi clean. Ori ce cutie de muşte ar trebui să contină şi câteva Muddlere legate pe cârlige de la #12 la #6, pe stremere heavy Mustad. Pe cârlige cu sârmă mai subţire, vor fi prea uşoare şi vor evolua la suprafaţă. Că aveţi şi unele mai uşoare în cutie, ar fi foarte bine. Pescarii la spining ştiu cât de eficace pot fi poperele, uneori.

Flyfishing

About the author

Privesc obsesiv la tot ce misca in ecosistemul unui rau. Ochii mi se umplu de lacrimi, la fiecare reintalnire cu Regina Nordului. Toxicoman irecuperabil, ma droghez cu doze cosiderabile de fly fishing zilnic. Nu stiu tot si nici nu ma intereseaza sa stiu. Dar un lucru il stiu cu siguranta, ca nimic pe lume nu poate fi mai divin, decat o apa turcoaz, un bat de doua maini, un fir WF lansat transversal pe rau, un forfac Int., o musca conceputa si legata de mine la capatul forfacului si asteptarea/speranta/visul ce ma acapareaza, ca un pastrav de mare sa se lase ademenit. Iar daca mai am si un prieten de suflet cu mine in jurul focului de tabara, gandul mi se indreapta spre Dumnezeu si-i multumesc.

6 Responses to “Muddler Minnow”

 1. romulus says:

  intradevar , aceasta musca clasica sau varianta nu ar trebui sa lipseasca din cutia de streamere, eu personal am prins clean pe lacul Belis

 2. romulus says:

  imi place modelul din imagine

 3. remus says:

  si prezentarea e buna!!!

 4. Petru says:

  @ Romulus … o sa-ti pregatesc cateva variante pe langa aceasta, daca-ti plac muddlerele legate de mine.

  @ Remus … muddlerele stiu sa se prezinte singure. 🙂 Iar pozele spun restul.

 5. romulus says:

  Mustele tale sunt intotdeauna bine venite in cutia mea .
  Apropo mai am din cele 8 muste trimise de tine acum vreo 8-10 ani( ce a trecut timpul) din Suedia, doua uzate de pesti, acum stau in cutie si pastreaza amintirea partidelor.

 6. Codrut says:

  Cu Muddlere nu am mai pescuit de foarte mult timp si asta pt. ca la un moment dat am renuntat sa mai leg cu par de caprior. Dar voi recidiva, e un streamer maximus.

Leave a Reply