Matița – Because it’s there

03 Feb, 2015 |

1

Sunt 13 grade cu minus afara, slabe sanse sa pot iesi la pescuit mai devreme de o luna, au trecut sarbatorile, a trecut (mai repede ca al’data) 2014, prilej de trecere in revista a “anului sportiv 2014”.

Mi-ar placea sa cred ca, odata cu inaintarea in varsta, am devenit mai ….fan al calitatii in detrimentul cantitatii. Am avut partide de pescuit mai rare, de mai multe zile, impartite in proportie egala intre delta si Valea Argovei. Motivul de fapt e altul. Pur si simplu trebuie sa caut pestele cat mai departe de casa, Dunarea (de pe mal), Oltul sau baltile din zona Olteniei fiind din ce in ce mai putin darnice cu PESCARII SPORTIVI , din motive cunoscute de toata lumea si generalizate la intreaga tara.
Valea Argovei . Partide de weekend, de minim 3 zile, barca, apa multa, peste mult, gazde primitoare.
La Valea Argovei imi place totul, de la drumul pina acolo, locatia de cazare, aspectul general al apei, imensitatea apei, pragurile, platourile, drumurile scufundate, cocioacele, agataturile, atacul salaului.
Dar totul pina la Delta.

4
3 concursuri de Pro Fishing League, pe 3 locatii diferite, in 3 zone diferite ale deltei. Arhicunoscutul si mult prea exploatatul complex Cormoran, bintuita si supraevaluata Periprava, exclusivista si detinatoarea tuturor superlativelor Holbina. A fost o placere imensa sa cautam stiuca mare, una din partile placute ale acestui stil de pescuit (daca se poate numi asa) este etalarea ultimelor achizitii in materie de voblere, mulinete, lansete….utile in proportie de 90% numai pe incintele cu stiuci mari din delta.

2
Plus  3 incursiuni pe “natural” in compania “centralei nucleare” David Neacsu si a altor prieteni dragi, sfirsitul care incoroneaza opera al anului de pescuit 2014 .
Locatia Matita este relativ izolata daca se mai poate vorbi de izolare, intr-o delta colcaind  de  barci pe care daca ai un motor de 50 de cai, esti rusinat ca un sofer de Oltcit in parcarea unui hotel de 5 stele din Mamaia . O iesire pe natural in delta e la fel de riscanta ( pentru buzunar si pentru amintirea unei zile de pescuit) precum o ascensiune pe Fitz Roy incaltat cu Otter si echipat cu mantaua lui Berila pentru nopti de iarna in garda . De asta n-am mai iesit pe natural de mai multi ani, de asta ii sunt recunoscator “centralei  nucleare” ca m-a dus la punct fix cu Forward-ul din dotare .

6
Salbatica si ….cum spuneam relativ izolata Matita este un loc fabulos, pentru adevaratii iubitori de natura si de delta, cu multe lacuri invecinate, cu niste rasarituri cum nici vamaiotii cortisti nu prind, cu locatia de cazare aflata pe o insulita cat sufrageria palatului unui tigan din Buzescu si cu 2 localnici care o administreaza ( rar lucru prin delta) de incredere si cu un mare talent de a-si face placuta prezenta.
Am prins stiuci si bibani pe natural ( da inca exista), am explorat locuri putin umblate, greu accesibile si  foarte darnice, am vazut vultur codalb, am supravietuit celor 30 de minute de tantari de la asfintit, What de Hell, de ce ne ducem in delta?
“Because it’ s there” mi-ar placea sa spun simplu, dar din pacate nu sunt nici macar un epigon a lui Mallory ( poate David ar avea dreptul sa foloseasca cele 3 cuvinte) . Raspunsul e mult mai vast, dar pana la urma principalul motiv cred ca ramane intilnirea cu prietenii dragi, alaturi de care sa-ti faca placere sa stai 5 zile, sa imparti bancheta masinii, bancheta barcii, apa in barca, lingurile prinzatoare, berea rece si povestile de dupa….
ENJOY

Locuri, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

2 Responses to “Matița – Because it’s there”

  1. Ghenadie says:

    nu ti-ar fi rusinicaaaa

  2. Name says:

    ca nu te-am luat si pe tine?

Leave a Reply