Lansete de Dunăre, blank-uri mag bass MHX pentru jig-uri grele

10 Jun, 2012 |

Dupa cum a spus și Codruț, în weekendul dedicat escapadei la Cazanele Dunării, am avut spre folosință niște bețe dedicate pentru pescuitul șalăului în acea zonă. Toate trei au avut cinstea să fie construite în goana calului, mai precis în săptămâna dintre plecarea în Serbia la Jezero Joca și partida mai recentă cu doar 7 zile de la Cazane.
Am folosit blancuri MHX Mag Bass MB844 , 5/16-1 oz. Deși în specificațiile producătorului scrie că o uncie (28 gr.) este greutatea maximă de încărcare a blank-ului, alegerea a fost de bun augur. În curent am aruncat fără probleme cu jig de 45 de grame plus greutatea gumei. Blancul își respectă pedigree-ul de aparținător al familiei purtătoare de blazon inscripționat “Bass” ceea ce înseamnă, pe lângă o conicitate agresivă, că duce mult mai mult decât ce scrie pe “abțibild”.
La două dintre ele am folosit un butt cap de la Matagi în forma de cap de… schimbător de viteze, EVA foarte dură și foarte ergonomică. Mandrinele care au avut onoarea să echipeze cele 3 blancuri au fost Fuji DNPS de 18 mm, închise la capete cu winding check-uri Matagi, culoare gun metalic și argintiu, de 15 si 15,5 mm. Inelele, Fuji Alconite cu vârfuri Sic. În imagine lipsește muscheta cu numărul 3, aceasta fiind răpită presto de către Alex până să se sesizeze cineva că a dispărut neîmpușcată și fără poză de buletin.
În fine, bețele își merită banii cu prisosință, blank-urile sunt sub-cotate (părerea mea) ca preț și ca putere, dar what the hell, atât timp cât se încarcă cu greutatea minima înscripționată, nu va deranja pe nimeni că poate arunca 100 de grame.

Rodbuilding, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

9 Responses to “Lansete de Dunăre, blank-uri mag bass MHX pentru jig-uri grele”

 1. Ghenadie says:

  Domnu’ …. a mea trebuia sa fie dotata cu inele SIC, ce ai facut ? 😛 mi-ai ciordit inelele si ai bagat Alconite-uri 😛 si doar o poza? vreau setul complet 🙂

 2. Ghenadie says:

  nu-i bai, numai sa nu imi puna “butt cap” in forma de cap de 🙂 ..schimbator de viteze

 3. Bogdan C. says:

  daca ai sti ce comod ii buttcapul ala cand dai de-o marfa cu mustati …

  iar Alconitele is mai usoare decat SIC-urile 😛

 4. gabie says:

  butt capul ala se ascunde dupa cot si nu lasa cotorul sa scape cind trebuie sa ai forta.

 5. SVF says:

  Frumoase lansetele Gabie.Imi place si ce ai scris sub articol;)

Leave a Reply