LAMIGLAS – 49 de noi modele în 2012

25 Jan, 2012 |

John Posey, director de vânzări Lamiglas

Lamiglas este deja un nume respectat atunci când vorbim despre lansete sau blankuri. De mai bine de 60 de ani în domeniu a scos de-a lungul anilor modele care au rămas etalon pentru calitatea şi aplicabilitatea lor. 2012 este pentru compania Lamiglas un an de referinţă, în care se vor pune în vânzare numai puţin de 49 de noi modele. Pentru a afla mai multe despre ce pregăteşte Lamiglas, am apelat la John Posey, directorul de vânzări pe America, un bun manager, dar şi un pescar desăvârşit.

“Sunt manager de vânzări pentru America al companiei Lamiglas şi mă ocup de toţi distribuitorii noştri naţionali. De asemenea, mă ocup de toate noile noastre produse şi de tot ce ţine de reclamă şi publicitate. Lamiglas este o companie cu o familie mică aşa că noi trebuie să ne ocupăm de mai multe lucruri, dar important e ca treaba să meargă”.

În ultimii 20 de ani, lansetele japoneze au invadat pieţele importante şi au adus şi multă calitate. Cum vă descurcaţi voi în lupta cu japonezii?

“Japonezii sunt creativi şi au realizat multe lansete de top. Totuşi, noi avem peste 60 de ani de experienţă în domeniu şi suntem focusaţi pe doleanţele pescarilor aşa că ne descurcăm foarte bine. Mai mult, echipa noastră de desingeri completează întregul ca nimeni alţii“.

Lamiglas are multe lansete reuşite. Cu toate acestea, bănuiesc, aveţi câteva ţinte clare.

“În anumite zone suntem în top. Lansetele pentru somon şi steelhead au cele mai bune vânzări pe coasta de vest, în British Columbia şi în Alaska. În acele zone am fost consideraţi mereu lideri. A doua noastră piaţă în America este zona de nord-est, unde ne axăm pe surf fishing şi mai ales pe bass-ul vărgat, care a fost în declin în anii 80, dar care a revenit acum în atenţie. Toate lansetele noastre de surf dau clasă atât din punct de vedere calitativ, cât şi al preţului. Ultima noastră serie, Alberto Knie “Extreme Series”, arată de ce suntem în stare“.

Anul acesta aţi pregătit pentru pescarii din întreaga lume 49 de noi modele. Dă-mi câteva detalii despre noul lot de lansete Lamiglas.

“Noi cei de la Lamiglas ne străduim an de an să oferim produse noi şi să fim în pas cu cerinţele pescarilor. De exemplu, cei împătimiţi de bass vor lansete specializate pe diferite tehnici şi metode indiferent că e vorba de lacuri sau râuri. Pentru steelhead am introdus noua serie Lamiglas Si, care utilizează tehnologia 3M nano matrix. Aceste blankuri sunt mai puternice, mai uşoare şi mult mai durabile. Celelalte modele introduse în acest an vin să completeze alte serii de lansete, modele care completează un portofoliu larg“.

 

Pe ce criterii alegeţi diversele materiale, modele, cum reuşiţi să fiţi pe placul tuturor?

“Noi ne uităm la fiecare piaţă în parte. Criteriile noastre sunt diverse şi nu ratăm niciun segment. Nu contează dacă este vorba despre pescuitul în apă dulce sau sărată, nu contează stilul de pescuit, contează doar să fim peste tot. Contează să fim în permanenţă la curent cu noile tehnologii, iar tehnologia de răşină 3M nano este un bun exemplu în acest sens, dar vrem în acelaşi timp să fim la zi cu tot felul de noi tehnici de pescuit. De aceea, ne străduim să fim prezenţi în toate gusturile pescarilor. Pentru că lucrăm cu mulţi pescari profesionişti, primi mereu ultimele informaţii de la ei şi ştim de fiecare dată ce schimbări să facem. Mai mult, în munca noastră intră şi pescuitul aşa că toţi din firmă sunt des pe apă şi ştim ce vrem de la o lansetă de pescuit. Asta este cheia succesului nostru“.

Îmi vorbeai mai devreme de noua tehnologie 3M. Poţi să dai mai multe explicaţii despre ea?

“Este o tehnologie cu care ne mândrim, este o răşină pe care noi am pus-o la punct, dar mai trebuie încă să o dezvoltăm ca să o putem folosi şi pe alte produse. Trebuie să mai vedem în ce alte aplicaţii mai merge, dar cert este că materialul este mult mai scump decât grafitul şi n-are rost să-l folosim în toate lansetele noastre. E important să-l folosim la lansetele care cer multă senzitivitate. De exemplu, dacă mergi la pescuit de ton nu ai ce să faci cu o astfel de lansetă. Acum facem teste pentru a îngloba noua tehnologie în lansetele destinate bass-ului, păstrăvului şi altor câtorva specii autohtone“.

John, cu ce se mândreşte Lamiglas în 2012?

“Suntem mândrii de seria Lamiglas Si Steelhead. Designul uluitor, cu maner de carbon impletit, are simplitate, beneficiază de mandrină de top de la Fuji, dar şi de inele senzaţionale, Fuji K de titan.

Cum vă merg vânzările în America? Dar in restul lumii?

“Vânzările depend în primul rând de vreme. Anul trecut a fost unul destul de dificil din cauza vremii nefavorabile. În primăvara trecută, pescuitul a fost slab din cauza uraganelor, tornadelor şi a multor inundaţii. Cu venirea verii lucrurile s-au îndreptat şi până la finele lui 2011 totul a fost în regulă. Vânzările la nivel sunt an de an în creştere şi de aceea suntem atenţi şi la ce se întâmplă în lume, unde distribuim produsele noastre în peste 40 de ţări“.

Unde ai situa compania Lamiglas pe piaţa de pescuit în acest moment?

“Lamiglas a fost şi încă este un lider. Cu 60 de ani în spate în construcţia lansetelor şi a blankurilor, Lamiglas are un cuvânt greu de spus. Şi e normal, pentru că până acum am scos la iveală mii de lansete şi blankuri“.

De ce ar trebui ca un pescar să aibă în colecţie o lansetă Lamiglas?

“Lansetele Lamiglas sunt fabricate numai în America, în Woodland, Washington. Faptul că avem o echipă de profesionişti şi specialişti care creează şi manufacturează nenumărate modele, faptul că pentru noi calitatea este foarte importantă, atunci acestea sunt două atuuri pentru care cineva care vrea să fie sigur la pescuit trebuie să cumpere un Lamiglas“.

Lenţi Chiriac

Interviuri

About the author

Adept al rockului, realizator de emisiuni radio si nu in ultimul rand, pescar.

4 Responses to “LAMIGLAS – 49 de noi modele în 2012”

 1. Găbie iFish says:

  cum spuneam , blancuri de calitate, si ceea ce este cel mai important, accesbile rapid pentru romania , prietenii stiu de ce

 2. romulus says:

  felicitari pentru interviu si articol.

 3. Bogdan C. says:

  Is bune Lamiglasele, fiind mai universale general vorbind, blancuri puternice pe cotor, cu varful mai moale…enorm de multe modele de garla…

  Dar cele de serie is de toata jena – componente de 2 lei, lucrate cam prost etc etc..prima data cand am vazut un Certified Pro S&S in raft la Aquamania, nu puteam intelegede ce e asa de scump – strambe, inele mari, grele si cu doua picioare, urate cu spume … pana cand am avut ocazia sa pescui un custom, cand am ramas profund impresionat

  Alaturi de defunctul(in materie de custom) Loomisache, blankurile Lamiglas is candidatele perfecte pt un custom …

 4. Codrut iFish says:

  Sunt botele pe care le-am cunoscut in varianta cu inelele invers :-). E drept, lucrate de serie, grosolan, plangeam blankurilor de mila. Apoi le-am cunoscut pe cele de fly fishing, ca si blank-uri, bune rau, versatile si mai ales adaptabile pescuitului pe te miri unde. Chestie de remarcat pt ca din punctul meu de vedere Lamiglas sunt orientati catre o piata (chiar daca fac modele potrivite si pentru alte zone) pe care noi nu prea o pipaim. Cand, si daca, voi da o tura la steelhead va zic io cum e treaba. :-))

Leave a Reply