La Conac – un frumos început de sezon

07 Apr, 2012 |

Dupa o iarna atat de lunga si friguroasa, ma mancau palmele de nu mai aveam stare, plus ca ajunsese si ultimele achizitii in materie de scule – lanseta din fibra de sticla si multiplicatorul cu denumire sugestiva “winch”.
Cum e vorba, din gura in gura, am aflat de balta de la Putineiu – La Conac, zis si facut, un telefon si ne-am anuntat sosirea in dimineata zilei de sambata, 31 martie.

Balta ne-a placut de cum am intrat – ingrijita, destul de mica supravegeata video si cu reguli stricte – pestele prins se intoarce in apa.
Desi vremea nu era cea mai frumoasa, termometrul de la masina indica doar 2 grade peste zero si batea un vant patrunzator, am scos lansetele si rucsacul si am intrat pe poarta ce duce spre balta. Eram primii, se pare ca eram destul de disperati, dar partea pozitiva e ca puteam sa ne alegem locul, malurile fiind inalte in majoritatea cazurilor.
Am inceput sa tatonez substratul in cautarea vegetatiei cu ceva linguri grele, determinand zona, am montat un spiner-bait si cu tremurici in maini, de la vantul ce incepuse sa bata mai tare, am inceput sa caut cumatra. Nimic… da chiar nimic…
Intr-o ora pe balta erau deja vreo 12 pescari, care ne faceau in ciuda – scoteau stiuci, am observat ca toti dadeau la shad-uri si grub-uri albe sau foarte deschise la culoare, asta era buba noastra. Am montat fiecare cate un shad de 8 cm alb-galbui si da-i si “sapa” 🙂 Ciudata treaba, simteam agataturi in vegetatie desi scoteam nalucile curate… he he he, cumatra era inca slab activa din cauza temperaturei sau am uitat noi cum e sa prinzi peste. La prima “agatatura” in vegetatie ii dau o contra pana in fundul gradinei si simt cum la capatul celalalt se zbate – a mea esti ! Lanseta s-a comportat impecabil, pestele fiind controlat pana la mal si scos cu “grip”-ul pentru sesiunea de pozat, dupa care s-a intors in apa – sezonul a inceput. Dupa a doua stiuca scoasa, pozata, eliberata, vantul a devenit destul de puternic si ne-a obligat sa cautam un loc mai ferit pentru a ne mai incerca norocul.
Avand doua capturi, fiind cu inima impacata, am pus un jerk yellow tiger, home made, nu de alta dar aici era momentul de ai testa atractivitatea pentru stiuca. La a doua lansare, cand il ridicam deja din apa, observ cum in spatele lui stiuca se intoarce si pleaca…. (cenzurat), nu-i bai, mai lansam noi lasa. Lansat, lasat 7-8 secunde sa coboare si pus in miscare cu o zmuncitura scurta – este, din prima l-a luat, dar atacul incomparabil de violent fata de dimineata la shad, cand musca mai fin decat salaul.
Au mai urmat 2 bucati, una la mine, alta la prietenul cu care eram pe balta, dupa care mi-am amintit ca in trusa am doua jerk-uri doar impermiabilizate, fara vopsea, fara lac. ” Daca sare la astea, e clar ca vorba cu prinsul pescarilor la patern e valabila!” Doua lansari si prietenul exclama – am luat-o ! la ce? la ala nevopsit ! … Ori stiuca era prea flamanda dupa depunere, ori prietenul meu devenise maestru in manuirea jerk-ului in doar 2 ore, era prima oara cand pescuia cu asa ceva.
A mai urmat una, tot la “nevopsit” dupa care am spus saru mana si am plecat pentru ca vantul facea aproape imposibila orice lansare chiar si cu 30 gr. Per total – 9 stiuci la doua persoane, un inceput de sezon foarte frumos, cel putin pentru mine.

Locuri, Spinning

About the author

" Daca job-ul nu te lasa sa pescuiesti, oare ai nevoie de el.."

23 Responses to “La Conac – un frumos început de sezon”

 1. gabie says:

  cu rucsacul in spate ce faceai? 😀
  bagai mirla in el?

  • Codrut iFish says:

   A bagat doar sliderul ca deh, era al lui dar cum aia nu voia sa-i dea drumul… 😀

 2. Ghenadie says:

  ce lume, auzi la ei bagam marla in rucsac 😛 aveam palinca acolo si nu o lasam nesupravegheata 😛

 3. gabie says:

  pai asa pescar sportiv esti tu? umbli cu combustibilul la spinare?

 4. romulus says:

  Ghenadie vezi ca astia te ,,sapa” la greu.

  Felicitari pt reusita ta de inceput de sezon, sper sa-ti mearga dupa pofta inimii tot anul.

  Cat despre horinca, ai vazut ce-a facut din Gabie si Codrut, baietii nu-i poti recupera chiar daca ii treci pe fulgi si lapte

 5. gabie says:

  ghenadie…..partida vietii tale.
  da’ o aruncare cu winch-ul de ce nu ne-ai aratat?:P

  • Ghenadie says:

   lasa ca vezi mai tarziu 😛 acum ce sa-ti arat, 10 metri de la varful lansetei? 🙂

   aruncare, auzi la el, sper ca ai observat ca au fost scoase cu Trinis-u 😛 da tu Batman Batman 🙂

  • Ghenadie says:

   aruncare, auzi la el, sper ca ai observat ca au fost scoase cu Trinis-u 😛 da tu Batman Batman 🙂

 6. remus says:

  Ghenadie, tu nu ai prins nicio stiuca? doar i-ai ajutat pe ceilalti sa le scoata?

 7. remus says:

  oricum e bine ca i-ai ajutati pe baieti: ghenadie, hai ca am agatat o stiuca! ghenadie, hai cu palinca din rucsac! sanatate curata sa alergi pe mal de la unu la altul …

 8. gabie says:

  :))

 9. gabie says:

  ca in copilarie, grasanu’ care avea minge era chemat la fotbal si pus in poarta.
  acum , cine are grip si camera e luat la pescuit.

 10. Ghenadie iFish says:

  ofticosilor, paziti-va spatele…

 11. Remus says:

  ” pai, ashe-mi vine cateodata …”

 12. Codrut iFish says:

  Clar, ship is sinking, God’s away on business. 🙂 Cu dedicatie si un pahar de Aligote

  http://www.youtube.com/watch?v=W9mhsW5aWJM

 13. Codrut iFish says:

  Si inca una mai noua din partea digeiului
  http://www.youtube.com/watch?v=xHn_Kb4Dz40&feature=relmfu

 14. Remus says:

  Pentru cei care prefera pescuitul duminica in loc sa mearga la biserica

  http://www.youtube.com/watch?v=1wfamPW3Eaw

Leave a Reply