I WANNA BE SEDATED – Lansetă de casting Ultra Light

28 Aug, 2012 |

Imi plac provocările și din acest motiv am reacționat pozitiv la întrebarea lui Sorin Lazea : “ Te bagi să faci o lansetă de casting, pe blank ultralight?”

Partea grea a inceput prin alegerea blank-ului. Sorin isi upgradase Pixzilla cu un tambur fabulos (Super Shallow Light Spool) si ne-a luat ceva timp pina sa ne punem de acord asupra alegerii pe neve a blank-ului.
Eu as fi vrut un blank un pic mai fast, in ideea ca ar putea rupe mai usor inertia de plecare a tamburului mulinetei (atentie vorbim de lansare cu microvoblere de 3 gr.). In cele din urma Sorin m-a convins ca nu e cazul la acest tambur si am ales cel mai bun blank , din punctul meu de vedere, pentru aceasta aplicatie: Phenix Mirage, putere (reala) 1/32-1/8/ oz (o.8 – 3,5 gr.), moderat ca si actiune.
Am folosit o mandrina Fuji ECS vopsita Gloss Black de 16 mm . Ca miner, un EVA Matagi full, foarte scurt avind in vederea masa foarte redusa a blancului.
O alta mare provocare a fost montarea inelelor. Din cauza puterii foarte mici si a actiunii moderate a blancului, am considerat imperios necesar sa montez inelele in spirala, altfel firul ar fi atins foarte des blancul. Pentru a afecta cit mai putin actiunea si puterea blancului am montat inele Fuji cu rama din aliaj de titan, inelul de plecare fiind de 8 mm, ca in virf sa montez inel cu diametrul de 4 mm.
A iesit cea mai usoara lanseta pe care am avut-o in mina vreodata, si imi doresc enorm sa tin in mina acest ansamblu, cit de curind.

Rodbuilding, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

17 Responses to “I WANNA BE SEDATED – Lansetă de casting Ultra Light”

 1. Ghenadie says:

  stii tu faza aia – te sparg :p daca light-ul meu iese mai naspa 🙂

 2. Leba says:

  Boon, deci cat de usoara e lanseta la final?

 3. romulus says:

  Gabie iar ai scos-o frate, nice bota

 4. gabie says:

  blancul are 21 de grame.
  o sa il rog pe sorin sa o cintareasca, pt ca nu am avut cu ce sa cintaresc produsul final .

  • Petru says:

   … io nu cred ca tu ai terminat bota asta. nu vad decat un “cotor de blanc” cu un maner pe el. vreau sa vad inele, detalii de matisaj, … no ceva acolo sa-mi creasca si me nivelul de “vreau si eu una”! 🙂

 5. vali stratonov says:

  ba gabye , te-ai luat dupa “zgubiliticul” ala de Lazea si ati bagat mortul in casa UL……
  nici la clean nu mai incapi de astia de-s pe invers.))))
  lucrarea frumoasa ca de obicei…bravo frate.

 6. Ghenadie says:

  nu citisem semnele in fraza, rog ami fi primite scuzele 🙂

 7. Marius Bandila says:

  Salut Gabi,
  Skket Reese pana intr-un oz poti sa aduci?
  MS

 8. gabie says:

  din cite stiu eu, nu exista. decit de 1.1/2 si 2.1/4

Leave a Reply