Greier – Cricket – Grille – Tucsok

04 Jul, 2012 |

Greierul. O artificială care din păcate este foarte rar folosită la noi, o musca artificială ce imită o insectă terestră care este activă din primavară de la primele raze calde de soare până toamna tarziu. Il găsim pe malurile expuse la soare unde isi sapă galerii. De multe ori, copil fiind, am sâcâit greierul in galeria sa până ieşea afară folosind-ul ca momeală pentru clean. Imitaţia artificiala a acestei insecte este o muscă care, de multe ori, inseala vigilenţa peştilor .
Prea multe variante ale acestei muste, nu sunt. Facil de realizat,  folosind materiale de culoare neagră si maro inchis, eu prefer să leg un model plutitor, spectaculos atunci cand pestii il culeg de la suprafata apei.

– cărlig Varivas 2500V # 10-8, Daiichi D1180 # 10-8
– fund foam negru, biot de gâscă culoare neagra
– corpul din dubbing  negru, negru-maro; cerclat cu pană de cocoş negru
– aripa peste corp din pana de cioară
– picioruşe din barbule innodate de pană de cioara 4-5 fire, sau pană de cocoş negru, din barbule taiate scurte si innodate
– cap din păr de căprior de iarnă, vopsit negru.

Flytying

About the author

M-am născut lângă un tată blinkerist, am crescut pe malul Someșului, și m-am maturizat cu pescuitul la muscă, activitate care mi-a adus o mulțime de prieteni de suflet .

One Response to “Greier – Cricket – Grille – Tucsok”

  1. Petru says:

    Atat aceasta imitatie de greier cat si cea de “cosas” sunt excelent executate. Cu ele in cutie am curaj sa pescuiesc ori unde si pe orice apa de deal si de munte, fara sa ma simt in lipsa de alternativa. Cel putin in RO gasesti atat cosasi cat si greieri cam peste tot … si mai repede sau mai tarziu ajung in filmul apei, accidental, situatie in care locuitorii acestora nu vor intarzia sa se infrupte. Cleanul cel putin nu face de loc mofturi. 🙂

Leave a Reply