Furnica cu aripi – Winged ant – Geflügelte Ameise – Zárnyas hangya

11 Jun, 2012 |

Este iunie, apar furnicile mari cu aripi, hrană importantă pentru pești în această perioadă. La păstrav sau lipan este păcat să nu folosiți o muscă de acest fel, mai ales că prezența pe lângă apă este foarte vizibilă datorită zborul lor greoi. Modelul prezentat are aripile din foiță de zinc, un material care devine în apă translucid și cu irizații violet. Aripile la furnici se mai pot face și din CDC (cul de canard), un smoc din șnur de polipropilenă, pană albă, grizzly gri de cocoș, vârful simplu sau ca la modelul la viespe. Aceasta muscă, lansată ușor, va evolua pe apă cu abdomenul scufundat dar și înecată în pelicula superioară.

– carlig Gamakatsu F11 Nr. 10-12
– ata de montaj neagra
– corp partea inferioara ata neagra de corp
– corp partea superioara spuma neagra ( foam)
– aripi foita de zinc
– picioruse pana neagra de cocos sistem hackle, o singura tura

Pentru orice detalii mă puteți contacta la:
E-mail: romulus[at]ifish.ro sau romulus.st[at]gmail.com
telefon: 0766723539

Flyfishing, Flytying

About the author

M-am născut lângă un tată blinkerist, am crescut pe malul Someșului, și m-am maturizat cu pescuitul la muscă, activitate care mi-a adus o mulțime de prieteni de suflet .

4 Responses to “Furnica cu aripi – Winged ant – Geflügelte Ameise – Zárnyas hangya”

 1. Ghenadie says:

  furnicutze 🙂
  frumos

 2. Petru says:

  Myra! 🙂 … atragatoare de pesti. In principiu pot fi folosite toata perioada dezghetata a anului, … legate fara aripa. Pe ori ce tip de apa curgatoare, involburata (apar ca fiind inacate), lina … aceste muste prind pesti pe toate meridianele globului. Furnicile exista peste tot si mai repede sau mai tarziu ajung si in apa. Furnicile sunt in cautare de mancare in permanenta si asta le face sa “riste” sa cada si in apa.

  O scurta poveste: – eram prin 1996 (cred … va trebui sa verific in carnetele din arhiva) Pe raul din Norvegia pe care pescuiam la pastrav de mare, nivelul apei era asa de scazut (f cald 28-29 de grade in aer) ca localnicii spuneau ca nu l-au vazut nici o data asa de scazut. Pescuiam de cateva zile si absolut nimic. Nici macar o atingere, indiferent cat de mica sau mare era musca, … sau de ce tip era ea. Dupa ce am trecut prin toata cutia de muste pentru pastrav de mare … a mai ramas doar o boxa in vesta pe care nu am pus mana. Pescuisem pe un rau mai mic cu o saptamana inainte la pastrav si lipan. Disperat am pus o imitatie de furnica #14, legata pe un forfac de 0,12. Am pescuito “dead drift”, musca fiind sub apa, luata de curentii slabi ai raului. Un mic tremurat in fir si … peste intepat. Pastrav de mare in clasa 3-4 kg. Imediat am impartit si la localnici si la cei cu care ma aliasem la acea vizita in Norvegia (doi suedezi) si toti au luat tot restul saptamanii pastrav de mare. (ne-am specializat … si o foloseam cu indicator de muscatura pe forfag … ceea ce a imbunatatit marcant nr. pestilor prinsi) 🙂

 3. Teu says:

  acu am legat si eu cateva pe carlige nr 14 si sa stiti ca arata superb insa eu am folosit in loc de foita de zinc ,o punga sper sa mearga si asa abia astept sa le incerc
  multumim de informatii

 4. romulus says:

  sunt sigur ca priceperea ta, da calitate mustei atat in menghina cat si pe apa

Leave a Reply