Fibra de sticla si grafit. Curat murdar, mon cher!

07 Feb, 2012 |

Sunt fan al celor de la Phenix, recunosc, asa ca am luat de la ei doua blancuri (proprietary blank, produse la Toray) pe care i le-am dat lui Gabie sa le “asezoneze” cu marfa de la Matagi.

Prima lanseta este construita pe un blanc Phenix X-9, Crank Bait Series, CB703, graphite composite, 7’0”, 6 – 15 lb, lure weight 1/8 oz – 7/8 oz. Partea interesanta a acestui blanc de exceptie este ca nu are caracteristica unui composit (graphite/glass) pe intreaga lungime, ci are o constructie speciala care permite folosirea fibrei de sticla numai pe varf, pentru ca apoi sa se faca o trecere graduala la grafit. Rezultatul acestui blend este senzational, lanseta avand actiunea unei fibre de sticla clasica pe varf (adica axact acolo de unde este imprimat jocul nalucii). In schimb in momentul in care se incarca, reactioneaza ca un carbon high-modulus, cu rezerva de putere situata sus, in prima treime a blancului. Eu am vrut lanseta asta special pentru oscilante usoare, 8 – 10 g, si un pescuit in ape mici, cu vegetatie. Am pescuit cu ea si pot spune ca la prima vedere pare un blanc supraevaluat ca putere, in schimb cand o pui la treaba iti dai seama ca este exact ceea ce indica producatorul ca puteri.

Are flexibilitatea necesara pescuitului cu naluci de reactie, asa cum sunt oscilantele, are senzitivitate si un control excelent atat asupra nalucii (traiasca fibra de sticla!), dar si in drill cu un peste mare (traiasca grafitul!). Finetea varfului si elasticitatea sa sunt doar aparenta unui blanc care devine foarte rapid agresiv in intepare, ceea ce nu o sa vezi la un blanc clasic din S-Glass. Am prins foarte multe stiuci cu lanseta asta care a inlocuit practic un Lamiglas S-Glass de care credeam ca nu ma voi desparti vreodata. Finisajul lansetei este excelent, bine echilibrata, bine lucrata, iar meritul este al lui Gabie, evident.

A doua lanseta este montata pe un blanc Phenix X-11, conceput in aceeasi maniera a unui blend glass/graphite. Este un Crank Bait Series, CB705, graphite composite, 7’0”, 10 – 25 lb, lure weight ½ oz – 3 oz, Deep Diver. Gabie l-a imbracat tot cu componente Matagi, cu observatia ca mandrina a vopsit-o el parca mai bine decat japonezii. Si mai ieftin, evident. Cu toate ca este un blanc supra-specializat pentru crankuri deep diver, eu l-am vrut exclusiv pentru stickuri top water. E o chestie de mana probabil, combinata cu naravul de a pescui numai cu fir multifilament. Eu cel putin am observat ca am rateuri mai multe la suprafata pe stickbaituri daca lanseta este prea rapida si nu ii da recul nalucii pentru a fi aspirata de stiuca. Iata de ce am vrut blancul asta pe care l-am incercat in lansare si in jocul nalucii, nu si intr-un pescuit efectiv.

Pana mai trece vijelia de afara si mamutii se cara din oras, voi astepta nerabdator sa o pun la treaba in teatru de razboi real, prin Delta. Va voi spune care e treaba cu acest X-11 pentru care am simtit intens o dragoste nedisimulata chiar de la prima vedere. Mai putin aroganta decat varianta pe care mi-a facut-o Gabie pe X-9, lanseta asta ma impresioneaza prin justetea formelor manerului si mai ales prin discretia designului. Inca o data nu am ce face si trebuie sa-i zic lui Gabie ca a fost meserias.

MALIN MUSATESCU

Rodbuilding

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet

3 Responses to “Fibra de sticla si grafit. Curat murdar, mon cher!”

  1. Ghenadie iFish says:

    he he he, chiar daca pentru vreo cateva ore, da tot fu pe mana mea, pacat ca nu am avut deloc timp sa o balangani, macar si la rece 🙁 felicitari pentru achizitii.

  2. Andrei says:

    cred ca e E-Glass la lamiglas, nu S-Glass… in rest sunt tot mai fan Phenix… pentru anumite lansete:)… foarte reusite seriile lor:)

  3. Dalea Robert says:

    Cum ai procedat pentru a procura kit-ul Matagi? Comanda directa, singulara in Japonia, sau, mai nou, aduce cineva componente Matagi in Romania? Cumva Dragos?

Leave a Reply