Cazanele Mici după prohibiție

09 Jun, 2012 |

Una dintre cele mai spectaculoase zone de pescuit din România, Cazanele Mici și zona imediat învecinată, a exercitat asupra noastră, dintotdeauna, o atracție deosebită. Fiecare, mai mult sau mai puțin, mai des sau mai rar, am ajuns sau măcar am încercat să ajungem să pescuim în această locație de excepție.

Găbie, fiind cel cu experiență adunată acolo de-a lungul anilor, a sunat goarna dând adunarea pentru operațiunea ce avea să urmeze. Planul de bătaie a fost cel clasic, binecunoscut multora, și anume întâlnirea urmată de politețurile și eticheta de rigoare cu șalaul bilingv din apa bătrână și sinceră a prețioasei noastre madam Dunărea.

Ne-am stabilit baza la Casa Rareș al cărei proprietar, Eugen Boarnă sau Simică pentru apropiați, ne-a pus la dispoziție pensiunea echipată cu tot arsenalul necesar unei șederi de trei zile. În plus, calitățile de ghid de pescuit ale acestuia ne-au făcut viața infinit mai ușoara, iar felul lui de a fi, un om incredibil de discret, ne-a făcut să ne simțim ca la noi acasă.

Recunosc că mirosul apei, briza, bebop-ul broaștelor, al păsărilor și toată evadarea în sine m-au năucit încât în multe momente nu-mi ardea să-mi bat capul cu greutatea jigurilor, schimbările de presiune sau viteza curentului. Pescuitul trecuse în plan secundar. Și nici vorbă să-mi pară rău. Am inhalat tot ceea ce era în jurul meu ca un deținut ce sunt în pârnaia de beton și asfalt numită București. Ioana a stat la pândă cu aparatul foto pentru a putea ilustra ieșirea cât mai relevant.

Până la urmă, s-o spunem p-aia dreaptă, șalau mai găsim noi și prin altă parți dar locuri ca acolo mai greu. Mulți pescari poate sunt poate sătui sau poate prea versați. Cel puțin la modul declarativ cred că umpli câteva autocare cu ei. Cum eu nu sunt nici una nici alta încerc, atunci când am ocazia, să mă bolânzesc puțin doar “privind”, uitând care-i scopul final al exercițiului.

În rest, toată povestea care a mai rămas de spus este dezarmant de scurtă. Șalăi mici, cu greu cate unul care să atingă cu indulgență 2 kilograme. Năluci câștigătoare, swimbaits-uri Big Hammer și shad-uri Mann’s pe culori deschise. Și dacă tot mă târâi cu vorba printre rafturile de produse, în vârful lanțului trofic au stat bețele făcute de Găbie și anume trei MHX-uri concepute fix pentru pescuitul din barcă în zona respectivă. Unul dintre ele, virgin fiind, a fost răpit de Alex și dus departe. Catapulte inteligent asezonate care se vor întoarce acolo pentru înmatriculare. MH de la Mehedinți, X de la ce vreți voi.

Cazare:
Casa Rareș, în capăt de Orșova pe strada Grațca așezată într-un golf.
Parter: Living room cu bucătărie utilată și terasă, baie și o cameră
Etaj: 3 camere din care una cu baie proprie, o baie pe hol, terasă
Curte, ponton, leagăne, balansoar, grătar
2 bărci, o șalupă de agrement și una de pescuit, mochetată, motor Yamaha 40 de căluți turbați
Contact: Eugen Boarnă (Simică), 0723666607
Mai multe imagini aici

 

Locuri, Spinning

About the author

Streamers!

12 Responses to “Cazanele Mici după prohibiție”

 1. Ghenadie says:

  bravo voua , frumos…..si sa va fie rusine ca m-ati lasat acasa, asta nu v-o iert …

 2. romulus says:

  Am auzit din surse neoficiale ca Ioana le-a dat o lectie la baieti

 3. Codrut says:

  Ei hai, chiar crezi ca ne pune la punct peste tot?

 4. Petru says:

  Ceva batai mai serioase de … somn sau avat nu ati vazut?

 5. Remus says:

  Faina miscare!

 6. the war on error says:

  si io mi-aduc aminte ca Jo rulez, dar na, keep dreamin’ ur in charge… :p

 7. gabie says:

  Simbata am fost iar la Cazane, invitat de prietenul Nicu Roman la frumoasa lui casa.
  Rezultat: zero total.
  Nu face nimic, nu contorizez pestii prinsi la cazane, ci zilele petrecute in acel loc minunat. Imi pare rau ca nu pot exprima in cuvinte placerea nebuna de a sta descult in barca si de a simti leganatul ei pe un val iscat de un vas de croaziera.
  Deja oamenii de acolo au inceput sa se viziteze de pe apa, locul se transforma intr-o Riviera Franceza.

Leave a Reply