Cand forfagul canta din nou

28 Jun, 2015 |

A trecut prohibitia si zilele parca au devenit suportabile, doar stiind ca am intrat din nou in legalitate. Diminetile si serile nu mai am stare sa stau prin casa. Ploua, bate vantul sau este o vreme minunata, parca nu mai are importanta. Doar sa fiu acolo pe malul raului, pandind orice miscare pe suprafata apei, deja este o placere la care am visat in zilele reci si gri ale iernii trecute.

Photo0215-001

Placerea de a fi doar, cu batul in mana, lansand pe locuri bine stiute, este de ajuns.

Ca din nou clenii isi fac simtita prezenta si nu ezita sa atace mustele mele, o interpretez doar ca o confirmare a parteneriatului tacit pe care l-am incheiat cu ei de cand copil fiind le prezentam cosasi. Cate o data totul pare, ca si in zilele trecute, extrem de usor. Alte ori, cu toata stiinta si indemanarea acumalata, pescuitul la clean devine dezarmant de dificil. Ori ce fac si oricat ma framant sa aflu „cheia zilei”, rezultatul ramane un obsedant „0”.

Anonimus black&green

Anonimus black&green #8 kamasan B800

Ei dar azi sant multumit ca ei inca mai exista acolo in adancurile apelor Muresului.

Iesiti la clean!

Flyfishing

About the author

Privesc obsesiv la tot ce misca in ecosistemul unui rau. Ochii mi se umplu de lacrimi, la fiecare reintalnire cu Regina Nordului. Toxicoman irecuperabil, ma droghez cu doze cosiderabile de fly fishing zilnic. Nu stiu tot si nici nu ma intereseaza sa stiu. Dar un lucru il stiu cu siguranta, ca nimic pe lume nu poate fi mai divin, decat o apa turcoaz, un bat de doua maini, un fir WF lansat transversal pe rau, un forfac Int., o musca conceputa si legata de mine la capatul forfacului si asteptarea/speranta/visul ce ma acapareaza, ca un pastrav de mare sa se lase ademenit. Iar daca mai am si un prieten de suflet cu mine in jurul focului de tabara, gandul mi se indreapta spre Dumnezeu si-i multumesc.

2 Responses to “Cand forfagul canta din nou”

  1. Remus says:

    Total de acord cu Petru. Cleanu e dat in dracu’. Manca la ore fixe, se plimba mult de-a lungul zilei, isi specializeaza meniul in ce abunda in zona respectiva (broscuta, pestisor, insecte etc) si-n plus se mai zice ca are cate un ochi pe fiecare solz. Cei mari nici nu se deranjeaza sa fuga: fie se lasa la fundul apei, fie ignora cu totul orice i se ofera fara un motiv aparent, continuand sa se fataie in vazul nostru.

  2. Petru says:

    Daca ar fi de fiecare data extrem de simplu, ar mai fi tot la fel de pasionant? 🙂

Leave a Reply