Blindatele Morții – Jezero Joca reîncărcat

16 Nov, 2012 |

Am făcut multe analogii cu acest titlu în ultima expediție la Jezero Joca. Barcile Argonaut de 5,50 m în care 2 inși ar fi putut sa dea pase cu mingea. Știucile imense, de care personal n-am avut parte, a căror prezență o simțeam în orice metru patrat de agăţău. Sforăitul lui Codruț care nu mă lăsa să dorm și sa uit de coșmarul numit Tomos.

A doua descălecare a găștii, la balta lui Ioţa, ne-a găsit într-o formulă puțin schimbată față de luna mai. Codruț, Oleg, Ghenadie și tot jumatatea mea cea rea. Am plecat joi dimineața și am ajuns seara pe înserate. Din pacate drumul e destul de lung și obositor, mai ales pentru restul găștii care este din București. Seara, la sosire, ne întâlnim cu Sorin Buculei și cu Paps, foști membri ai echipei din luna mai care au avut parte de vreme cam câinoasă, dar care s-au descurcat onorabil și ne spun că vremea se stabilizează, deci nouă ne va merge mult mai bine.☹ Daca în luna mai aveam scuza că nu era o perioada bună și eram first timeri pe gârlă, acum nu îmi găseam și nu îmi acordam nicio scuză în cazul în care aș fi avut același rezultat.

Dimineața, vreme bună, urcat în barcă, porție zdravănă de nervi cu “my biggest nightmare ever ever” acel motor Tomos și luat stiucă la a doua aruncare ☹. Am un fix și o angoasă majoră când vine vorba de pești prinși la primele mâini. E ca și atunci când iei prima mână la poker. Cam la fel s-a întâmplat și acum pentru că pina la sfârșitul zilei am mai luat una singură. Egalitate perfectă, Codruț are tot două bucăți , iar în barca cealaltă, Oleg și Ghenadie stau tot la fel. A doua zi a fost identică.

Eram bine echipat, credeam eu, în materie de naluci. Glidere de toate felurile și toate mărimile, linguri cât pentru o întreagă cantină a săracilor, poppere pentru cele mai spectaculoase atacuri, gume mari, la nevoie puteam plimba si câinele… Dar daca nu aș fi avut inspirația să iau la mine spinnerbait-urile Berti de la Eugen… dădeam gherlă.

Macar atâta lucru am învățat de data trecută, că atacă în agățătură. La cum arata covorul ăla de crăci nu reușesc să scap de bănuiala că ar fi aduse acolo intenționat. Spinnerbait-urile sunt singurele care pot strabate prin agăţău și care pot avea o rata de întepare cinstită, pentru ca eu la offset nu am reușit să materializez  nimic. Codruț a reușit să înțepe la offset-uri, probabil ajutat de vârful mai blând de la Skeet Reese de sticlă, iar Ghenadie, consecvent, puncteaza cu jerkurile proprii. Doi sloveni simpatici, în barca cu un obișnuit al bălții, prietenul Djordje Drakulic, s-au îndragostit de spinnerbaiturile Berti și ne-au rugat să li le vindem lor la plecare. Djordje ne-a ridicat putin moralul cu niste cafele facute in barca, venite la fix. Eu fac schimb cu Djordje, un jerk Ghenadie contra unul Vunjak Jerk iar pe Codrut il cadorisește cu niște guzgani sub forma de streamere, cam cât veverița, construite pentru spinning. Plus un streamer clasic in culorile steagului Serbiei. Cam asta a fost activitatea zilei. Apoi a urmat bujia pocnită la plecare și întoarcerea la sfoară, trași de Ghenadie, exact când începeam să vedem că madamele încep să-și facă rondul de seară în agațarea vreunui client pe fugă.

Concluzii:
Am fost slab dotat în materie de fire. De când pescuiesc la știucă nu am simțit nevoia unui fir cu rezistență de peste 20 livre. Aici cred ca îti trebuie un fir de 40 de livre ca să poți scăpa cu trusa de năluci nedecimată dupa o zi de pescuit. E nevoie de un motor personal. Tomosul îți poate distruge ziua de pescuit, nervii și îți poate distrage total atenția de la pescuit. Desi n-am suportat niciodata lingurile antibrădiș, nu ar fi fost rău să am câteva la mine. Slovenii, care au recunoscut ca era primul lor an de spinning, au pescuit foarte mult cu linguri antibradiș.

Am avut parte de vreme frumoasă, mi-am mai făcut câțiva prieteni (sârbi, sloveni, ruși☺, români) și am mai acumulat ceva informație despre această baltă. De fapt abia aștept următoarea descindere la Ioța.

 

 

Locuri, Spinning

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

18 Responses to “Blindatele Morții – Jezero Joca reîncărcat”

 1. Ghenadie says:

  hai ca ti-a placut Tomos-u 🙂 face un masaj ….

 2. gabie says:

  i-as fi dat foc

 3. gabie says:

  observati tiger pike-ul lui ghenadie

 4. Ghenadie says:

  pai toti au si fugit sa il caute 🙂

 5. Codrut says:

  тигрица

 6. remus says:

  tigroaică

 7. gabie says:

  plec la cormoran. sa-mi tineti pumnii.
  …….strinsi pe lanseta

 8. Codrut says:

  Arde-i!

 9. remus says:

  sparge-i ouale la cormoran! am auzit ca manaca puietul …

  • Codrut says:

   Mah, da o omleta nu ne-ar cadea bine la pipota? Asta pana facem un ONG repejor si cont pe feisbuci. Ca dupa aia ii timitem in tribunal. Sa mânce si gura noastra ceva inainte de apocalipton.

 10. gabie says:

  un sfat daca permiteti:
  sa va ginditi de doua ori inainte de a va transforma prietenii in parteneri de pescuit si partenerii de pescuit in prieteni.

 11. remus says:

  cum ai ajuns la maxima asta?

 12. gabie says:

  prin practica

 13. remus says:

  am inteles ca pana la urma ti-ai spart tu ouala … ce-a iesit? omleta sau ochiuri?

 14. gabie says:

  tu un vrei sa stii, iar eu vreau sa uit

 15. romulus says:

  Fratele meu Gabie, eu am patit ca tine in Polonia.

Leave a Reply