Big Hammer, ciocan pe Milotina

04 May, 2012 |

Profitând de faptul ca românul cu tradiția-n portofel pleacă de 1 mai la prăjit buca la Mamaia sau la mirosit catalizatoru’ pe Prahova Valley, noi, anti-sociali în suflet și simțiri, am hotărât să mergem la pescuit pe Milotina. Egrete, mierle și alte ciripitoare, miros de apă nepișată, aer curat și pești vii.

O putem numi o întrunire de lucru iFish, deși nu am fost în formulă completă, a lipsit  Romi, a lipsit și Ghenadie și Ioana. Dacă ieșea și cu șprițuri îndrăzneam să-i zic teambuilding, –  al dracului corporatism. Ata ete, next time poate facem o spirală precum agenții suedezului și o prezentare în powerpoint.

Altfel, căldură mare monșer, 30 de grade, noroc cu vântul deși ne-a tâmpit de cap măcar ne-a mai îndulcit suferința. Multe lucruri nu sunt de spus despre locația cu pricina, în general lumea o cunoaște îndeajuns. Unii spun că e baltă de primavară, alții spun că e baltă pe care prinzi când e cald și te omoară soarele mai rău. Fiecare cu teoriile și impresiile lui, de la administrator de baltă până la pescar de competiție în ligă.

Una din temele propuse a fost să testăm plasticele Big Hammer, primăvara, pe o căldură demnă de iulie-august. A doua, – să vedem cu ochii noștri ce se mai întâmplă cu o baltă care, acum nu mult timp în urmă, se pregătea să intre în walk of fame-ul bălților de șalău din sudul țării. Asta, mai ales, în contextul în care balta, și aici ma refer la Milotina 2, a devenit recent baltă mixtă, deschisă și pescuitului la crap.

O decizie administrativă cel puțin curioasă pentru o baltă de tipul Milotinei pentru că, sincer, nu văd cum vor coabita pescuitul la crap cu cel al răpitorilor. Din barcă. Pentru edificare, am decis să pescuim vineri, sambătă și duminică. Capturile au fost onorabile ca și număr, nu ne-a podidit pe nici unul plânsul dupa timpul pierdut însă nici un șalău nu a trecut de 2 kilograme. Și aceștia cu titlu de excepție,  restul de genul celora din poze, 500, 600 de grame.

Luciopercii ăștia sunt ca suedezii, că tot pomeneam de un suedez adoptiv mai sus. Pleacă de tineri de acasă și ies în public repede în timp ce bătrănii se retrag la casele lor de vacanță, ascunse de văzul lumii. Toate locurile celebre ale bălții ne-au confirmat că veteranii sărbătoresc deja Midsommar undeva ascunși de jigurile noastre.

Lăsând impresiile artistice la o parte putem spune că experimentul cu swimbaits-urile Big Hammer ne-a ieșit, chiar și în versiunea de 3″ care poate fi considerată prea “balistică” pentru perioada în care ne aflăm. Casting sau spinning, chiar nu a contat. Gramaj? 5, 7 și 10. Ciocanele au fost pe jiguri-le noastre, Wrathchild, Atomic Punk (de pe albumul de debut Van Halen, 1978), Bay Smelt (cel mai productiv) și Sexy Smelt.

P.S. Da, pescarii la crap au apărut, duminică. Și au aparut pe niște locuri pe care în mod sigur nu le-am fi evitat.

Locuri, Spinning

About the author

Streamers!

14 Responses to “Big Hammer, ciocan pe Milotina”

 1. Lenti says:

  Big Hammer, uber alles

 2. romulus says:

  Alles gute, si pentru voi si pentru pescuit, din suflet regret ca nu am fost si eu intr-o barca acolo cu voi si pe post de matelot era bine si responsabil cu romu’

 3. Lenti says:

  mai e timp…

 4. Codrut iFish says:

  Mi se pare mie sau intrunirea sectei va fi de fapt la Colibita? Facem acolo spirala?

 5. romulus says:

  daca e la pielea goala ma bag

 6. Lenti says:

  pot sa spun de acum ca sunt la Colibita in jur de 13-14 iulie

 7. victor says:

  ce lanseta ati folosit la partida de salau ? :))

  • Codrut iFish says:

   Ca sa fim fair si cinstiti, eu o Germina, pe Gabie cred ca l-am vazut cu doua chestii rusesti pe care a pus inele noi. Restul, nu mai stiu… Banuiesc ca asta ai vrut sa intrebi. Data viitoare, insa, promit ca vom merge la pescuit cu o singura lanseta. Stay tuned.

 8. Ghenadie says:

  au dat cu Evergreen-uri echipate cu Morethan Brazino 😛

 9. Andrei says:

  Sper ca v-ati reglat datele la camerele foto, ca sa nu mai iasa discutii pe forumuri 🙂 🙂 🙂

 10. Radu says:

  Balta e ok. Tine peste destul de mult dar care sta adunat in cateva locuri pe care cei ce administreaza balta le-au cam ascuns de noi! Nu am stiut cat de mare e balta si sonar nu am avut , m-am chinuit sa gasesc o buturga pe langa maluri sau asa zisele ” cocioage” (?) – in limbajul celor de pe balta! Cocioage dastea n-am gasit , da` am gasit o buturuga si m-am distrat teribil o ora! Trist a fost ca nu am mai gasit nimic apoi! Deci pentru cei care administreaza balta: mai multa atentie pentru aia care ajung la voi pentru prima data(cazul meu) , si in 100 ron /barca cu motor, puneti mai mult de 1,5 L de benzina! N-ai ce cauta fara sonar acolo!

Leave a Reply