Bassodoble

03 Sep, 2015 |

romi-bassodoble

Inchid ochii. Sunt in avion. Zbor spre Spania. Se aud cateva anunturi in limba spaniola, pentru un moment imi imaginez ca zbor cu Mel Krieger, destinatia Patagonia mai exact Rio Gallegos. Zambesc, mi-as dori eu.

Spania? Ape? Pescuit? Ma umfla rasul, invitatiile in aceasta tara lansate din partea lui Gilu m-au lasat indiferent. Ce sa fac acolo? Prostia mea m-a dus pana acolo incat nici nu m-am uitat pe harta Spaniei sau pe siteuri de pescuit, curiozitate nula din partea mea.

Sigur ca intr-o tara precum Spania sau Argentina cel mai bun lucru de facut dupa mine este sa te inscrii la cateva cursuri de dans. Din acest punct de vedere am fost foarte norocos, sala de dans era la doar la 100 m de gazda mea (care m-a infundat cu masline tot timpul ), asa ca de cate ori treceam pe langa sala si muzica razbea prin geamuri executam cateva miscari de dans, mai exact Bailes de Salon in aplauzele trecatorilor.

Cariera mea de dansator in strada a fost scurta , multitudinea de posibilitati de a pescui in Spania atat pe rau cat si pe lac mi-au acaparat intreaga atentie.

Somon, pastrav, salau, stiuca, somn, black bass, mreana, crap, pe paginile de internet lacuri cu apa curata, rauri la fel de curate imi fugeau prin fata ochiilor si-mi puneau la grea incercare imaginatia.

Desigur ca timpul petrecut la pescuit nu a fost pe cat mi-as fi dorit, adica zi si noapte, dar nu stiu prin ce minune, adica cateva beri, am cunoscut un pescar de spinning care datorita amabilitatii sale mi-a pus la dispozitie poze cu peisaje si capturi care au dat un pic de culoare articolului.

Sigur ca primul lucru care l-am facut a fost sa merg la Consejeria de Agricultura Toledo, care mi-a eliberat permis pe un an de zile in zona Castilla la Mancha, zona care a dat un personaj legendar si anume Don Quijote de la Mancha.

romi-documentatie-bass

Zona hidrografica are lacuri si rauri asa ca nu a fost greu sa gasesc o locatie, iar taxa de 8,86 Euro da posibilitatea oricarui turist sa-si incerce norocul. Cat despre informatiile legate de zonele de pescuit la achitarea taxei am primit o carte si cateva harti bine conturate, dar toate in limba spaniola. Deci cu teoria stateam bine urmand sa demonstrez abilitatile mele la proba practica.

romi-lac-bass-spania

Schimband lancea lui Don Quijote cu o varga de musca si alegand ca si camp de lupta sau scena de dans lacul numit Finisterre.

copac-apa-spania

Black bass-ul a fost pestele pe care am ales sa-l prind, si un popper cu cap din par de caprior alb si corp iceflash a fost musca de sacrificiu.

romi-bass-2

Partida de pescuit s-a desfasurat cam asa:

In miscari de Pasodoble intind firul , popperul dansa pe suprafata lacului, black bassul i-a oprit dansul, in cateva minute ne-am privit in ochi, am facut cunostinta

– Roman , zic eu.

– Black bass, zice el, mestecand popperul.

-Incantat de cunostinta , adaug eu, vazandu-i emotiile care ii faceau sa-i tremure buza de jos.

Nu a raspuns, tragand cu coada ochiului la mine dispare in adancuri in pas de Bassodoble.

romi-bass-1

Mai in gluma mai in serios Spania este o destinatie placuta de a-ti petrece timpul la pescuit, in strada in fata unei sali de dans sau pe o terasa in fata unei beri reci in halba inghetata insotita intotdeauna de mancare.

gilu-spania-bass

Multumesc inca o data prin acest articol, lui Gilu care a trebuie sa-mi suporte toate mofturile mai ales legate de mancare si masline, si nu in ultimul rand prietenului meu pescar de spinning Mihut Herman.

 

Flyfishing

About the author

M-am născut lângă un tată blinkerist, am crescut pe malul Someșului, și m-am maturizat cu pescuitul la muscă, activitate care mi-a adus o mulțime de prieteni de suflet .

5 Responses to “Bassodoble”

 1. Codrut says:

  Ce ape, compañero!

 2. Petru says:

  Oare cei responsabili de administrarea apelor si pescuitului din Romania, nu au fost prin Spania? De ce in Spania se poate?
  Cand ma inveti si pe mine “bassodoble” prietene? 🙂

 3. romi says:

  Bassodoble are la bază miscarea ,, podul de sus”, așa trebuie sa se facă si bota de muscă.

 4. CRISTIAN NEMTUC says:

  Nu cred ca este vorba doar de cei care conduc tara. In state este la fel. Sa uitam de reclamele frumoase de pe net…Sunt in Chicago de ceva timp si pot spune ca pozele din Spania sunt superbe.Poluarea, gunoaiele, lipsa repopularilor au facut multe ( chiar prea multe) lacuri din zone Chicago sa devina doar rezerve de apa. Daca spun aici ca am vazut pescari ce tineau tot ce prindeau ( indiferent de marime), ma crede cineva?
  Ma bucur sincer ca in Europa inca se pune accentul pe om, nu doar pe bani,bani,bani.

 5. Romi says:

  multumesc pentru tot ce ai scris Cristian

Leave a Reply