“Băăă, e plin de știucă pe balta de la Glod!”

11 Feb, 2012 |

La 30 de km de Dej, pe Someș în jos, pe partea dreaptă era o baltă de-a CAP-ului, plină de crap și caras.
Când am pescuit prima dată acolo, cu primul băț de bambus (primit de ziua mea de la Tibi) se mirau toți cum de pot prinde carași așa de mici. Secretul meu era bob mic de pâine pe vârful cârligului. Cei care cunoșteau balta nu prindeau caras sub juma’ de kil.


Nici in ziua de azi nu știu cum am ajus pe balta aia (o fi fost Someșul tulbure). Asta era prin ’80 și un pic. Imediat după revoluție noii proprietari și-au vrut pământul înapoi. Inclusiv cel de sub baltă. Așa că i-au dat drumul în Someș. De atunci și până prin 2001 nu am mai auzit nimic despre locul ăla.


Cand deodată : “Băăă, e plin de știucă pe balta de la Glod! S-au prins nenumărate. Am auzit că s-a prins si de 16 kg!”
Am ajuns acolo cu Marius și Lotzi (fie-i țărâna ușoară) într-o zi de toamnă, din acelea cu brumă dimineața și 25 de grade la amiază. “De stiam că e așa frig aduceam chitara și făceam o rumba!” zice Lotzi. Întradevăr era plin de știuci. În loc de roșioare si cărășei, cum vezi de obicei în belți, aici erau doar mârlițe pe lângă mal. Plin!
Și a treia revenire pe baltă a fost cu Romi în 2010.
Alt stil, alta abordare …  streamer.

Flyfishing, Locuri

About the author

Singur cum umblam atunci pe Somes, auzeam ce vorbesc aia de pe partea cealalta. Si la un moment dat aud pe unu zicand: “Uite ma pe ala, ca da la pastrav!” M-am gandit “Uite ma ce face bautura din om” si abia pe urma mi-a cazut fisa. Am dat vegetatia la o parte sa pot vedea in josul apei si acolo era Romi bagat in mijlocul Somesului.

9 Responses to ““Băăă, e plin de știucă pe balta de la Glod!””

 1. romulus says:

  A fost o iesire buna atunci la stiuca, inca ne mai asteapta, soarecele va fi urmatoarea schema.

  • Codrut iFish says:

   Imaginea de Disneyland a lui Mickey Mouse trebuie reabilitata pentru adulti. Trebuie “crucificat” pe carlig de streamer cu tija lunga.

 2. Ghenadie says:

  hm, da noi, ceilalti avem loc acolo?

 3. romulus says:

  este loc, dar sa nu mai stie nimeni, e secret .

 4. romulus says:

  Eeeeiii, ce-ar mai da Ghenadie cu slider-ul lui pe balta la Glod

 5. Codrut iFish says:

  Daca premiantii primesc cate un slider Ghenadie Signature dragam balta cu una bucata lanseta fly si una bucata lanseta spin/cast cu jerkbait-urile tunate. Altfel… “ar merge un pestisor viu dar nu cadreaza”, vorba omului cu Dosarul. 🙂

 6. Remus says:

  Era cat pe ce sa strig la Marius, care vorbea cu o femeie:” Vezi ca a ramas niste slanina si un ou fiert. Da-i-le ei si sa fie sanatoasa!” Defapt era venita cu taxa pe balta. Cand am fost cu Romi, el trebuie sa stie mai bine, nici nu cred ca a mai venit cineva. Oricum, locuri sunt …

 7. gabie says:

  …..si cit mai e pina trece iarna asta

 8. Codrut iFish says:

  Cum sa fie sanatoasa? Balerina? Cu taxa aia de pe balta si-a facut abonament la sala. D’ aia a lasat slana si oul fiert. Daca-i dadeai sirenei avatul, ca sa nu zic carasul, era un low-fat job si ne povesteai altceva 🙂

Leave a Reply