Aroganțe

14 Jan, 2012 |

Am descoperit inca de la aparitie blancurile Phenix dar abia acum m-am hotarit sa lucrez pe ele si pot spune ca mi-au depasit asteptarile . In acest  moment pot spune ca sub raport calitate pret sunt cele mai bune blancuri pe care le poti gasi pe piata. Si acopera cam toate cerintele : ultralight  si light ( fast si moderata) , medium ( fast, extrafast ) si zona  crankbait  cu inovativul Compozit X.

Avind in vedere ca le-am lucrat pentru mine si am avut timp la dispozitie am folosit cele mai bune componente , care au scos la iveala din cele 2 blancuri toate calitatile.

Phenix Ultra MBX  –  UMBX-700ML-B- 7 ft – 1/4 , 5/8 oz

La UltraMBX am folosit inele de cast cu rama din titan tlnsg si tlsg. Pentru a fi cit mai usor produsul finit  am folosit  tlnsg (cu picior dublu de cast ) nr 12 , iar de la 10 in jos pina la 5! am folosit inele de fly tlsg. Am incercat , si cred ca am reusit , sa-i dau o nota de disctinctie si de noblete  prin asocierea dintre gold ( butt cap , winding checkuri, woven tube, partile metalice ale mandrinei ) , black (ev)  si lemnul corpului de la  mandrina Andrews Fishing. In final ,ajutat si de faptul ca este cel mai usor blanc din clasa sa, a iesit  o lanseta ce nu a mai avut nevoie de echilibrare.

Toate bune si frumoase dar cel mai mult conta testul final , adica pe balta . L-am testat direct in concurs la Sarulesti  si l-am  asociat cu un Pixzilla. Rezultatul mi-a intrecut asteptarile. In aruncare se comporta excelent, nu rupe continuitatea  incarcarii ( te ajuta la evitarea perucilor) , inteapa excelent ajutat de promptitudinea frinei tunate de la Pixzilla, dar piesa de rezistenta o constituie finetea extraordinara. Nu credeam sa mai intilnesc vreo lanseta cu o finete asemanatoare cu multiubitul meu  Megabass Destroyer Bandersnatch , dar , believe me, Phenix Ultra MBX este acela. Combinatia jig sabot, sunline de 15 livre, blanc Phenix Ultra MBX, mandrina Andrews Fishing, mi-a oferit la centrii nervosi din palma  cele mai multe informatii pe care le poate oferi un ansamblu de casting. Am intepat si adus in barca carasi pe care i-am simtit trecind pe linga firul meu.

 

Phenix  Compozit X –   Crankbait Series – 7 ft –1/4 ,  1 oz , moderate.

Pe blancul de crankbait am pus exact aceleasi inele si fiind un bat care se tine mai mult cu virful in jos nu am avut nicio problema de echilibrare. Am folosit o mandrina Fuji ACS de la Matagi , culoare cranberry marble!. De data asta nota de eleganta am incercat sa i-o dau prin combinatia de red (butt cap, winding checks, piulita mandrinei , ata matisaj) , gun metallic (piulita mandrinei, tubul de aluminiu din interiorul mandrinei) si silver (Matagi lipstick). In loc de eva, la miner am folosit carbon (tapered carbon tubes for grip) mult mai rezistent si mai frumos. Comportarea “pe teren” (aici ne poate ajuta si Malin Musatescu pt ca are si el varianta de 1/4 – 5/8 oz) este excelenta. Am pescuit la stiuca cu slidere Salmo de 7 cm si spectacolul a fost total. Inchipuiti-va un blanc cu comportament de glassfiber  dar cu masa , conicitate si rezerva de putere pe talon, de grafit. Singura angoasa pe care o aveam era aderenta la mina a minerului conic de carbon, dar nu au fost probleme.

Rodbuilding

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

2 Responses to “Aroganțe”

  1. vali stratonov says:

    Desi nu sunt fan al stilului “pe invers” cred a aceasta lanseta care poate fi numita fara rezerve “marea aroganta” poate multumi pe cei mai pretentiosi pescari .
    Asadar bravo Gabye ….s-ar putea chiar sa ma gindesc sa iti dau in lucru o asemenea lanseta , bineinteles ca pe stilu normal.)))

  2. gabie says:

    merge si pe stilu’ normal

Leave a Reply