Anonimus Black

10 Feb, 2014 |

Tot din seria muştelor RAT, Black RAT, mi-am adus inspiraţia când am legat Anonimus Black.

Cea mai cunoscută muscă RAT, este de fapt o altă compoziţie genială de culori şi materiale, extrem de simplă, dar foarte eficace la pescuitul somonilor de Atlantic: – Rusty RAT (voi reveni cu un articol dedicat acesteia)

DSC_0023-001

Anonimus Black – aici legată pe cârlig #8 salmon

Anonimus Black

 

But: – auriu, cu s-au fără adaos de aţă fosforescentă
Coada: – 3-5 fibre de păun “sword”
Corp: – fibră de păun
Cerclaj: – sârmă de cupru (liţă)
Aripa: – doi fulgi de grizzly + doi fulgi de bibilică (fulgii spate în spate – vezi şi articolul despre “Anonimus”)
Hackle: – flug de găină grizzly
Cap: – aţa neagră (sau roşie)

 

Black RAT

 

But: – auriu
Coada: – 3-5 fibre de păun “sword”
Corp: – fibra de păun
Cerclaj: – tinsel oval auriu
Aripa: – vulpe roşcată, din blana de pe spate cu fibre având vârfuri inspicate. Alternative: – lup, sau amestec 50/50 blană de vulpe polara, albă şi neagră. (valabil la toate muştele din seria RAT)
Hackle: – fulg de găină grizzly legată guler
Cap: – aţă roşie

 

Musca aceasta, atât originalul cât şi varianta mea de Anonimus, este pentru mine o muscă de contrast. Am pescuito în zilele ploioase, seara târziu şi noaptea. În funcţie de specia urmărită şi dimensiunea cârligului ce putea fi de la 10 wett până la 0/2 Salmon (ceva în jur de 8-10 cm, doar cârligul) am prins lipan, păstrăv stationar, migrator/de mare, somoni şi cleni.

Tehnica de pescuit poate fi dead-drift, sau ca pe un streamer, 90-45 grade transversal pe curent şi lăsată să “măture” în evantai zona pescuită.

 

Nu vă spun că v-a face minunăţii pe malul apei pentru oricine o v-a pescui! Însă dacă o veţi lega în câteva dimensiuni, să zicem din doi în doi de la #10 la #2 streamer, şi o veţi lua la pescuit, în mod sigur că pescuindo cu încredere, musca v-a da rezultate bune. Ceea ce vă garantez este că rezultatele nu se vor lăsa aşteptate, dacă îi daţi o şansă Anonimusului Black.

 

Flyfishing, Flytying

About the author

Privesc obsesiv la tot ce misca in ecosistemul unui rau. Ochii mi se umplu de lacrimi, la fiecare reintalnire cu Regina Nordului. Toxicoman irecuperabil, ma droghez cu doze cosiderabile de fly fishing zilnic. Nu stiu tot si nici nu ma intereseaza sa stiu. Dar un lucru il stiu cu siguranta, ca nimic pe lume nu poate fi mai divin, decat o apa turcoaz, un bat de doua maini, un fir WF lansat transversal pe rau, un forfac Int., o musca conceputa si legata de mine la capatul forfacului si asteptarea/speranta/visul ce ma acapareaza, ca un pastrav de mare sa se lase ademenit. Iar daca mai am si un prieten de suflet cu mine in jurul focului de tabara, gandul mi se indreapta spre Dumnezeu si-i multumesc.

4 Responses to “Anonimus Black”

  1. romi says:

    ploua si sufla vantul de te i-a de pe picioare si e bine sa mai vezi cate o musca bine legata.

  2. dinu says:

    mi-ai facut dimineata mai frumoasa,….multumesc

Leave a Reply