ALL STAR TITANIUM

28 Jun, 2012 |

Fiindca o vorba din batrini spune ca atunci cind sunt 38° C afara nu prea renteaza sa mergi la pescuit, am considerat ca e cazul sa lucrez la un vechi proiect. Concret , un Allstar Titanium (6’6”, ¼-5/8  oz) , construit intr-o perioada de “acumulari” si care acum nu-mi mai placea cum a iesit, a “aflat” ca va primi o fata noua, mai nimerita cu performantele sale deosebite (traiasca Jean Scurtu) . Pacat ca nu se mai fabrica acest blanc.

Finisajul blancului mi-a permis sa-l “chelesc” relativ usor, in sensul ca e rezistent la zgirieturi si la atacul foarte puternicului diluant D310. Mandrina i-am taiat-o cu o freza diamantata montata pe Dremell. Cum am spus intr-un articol anterior, am o obsesie cu folosirea rasinii, in sensul ca pun multa, fac tot posibilul sa umplu toate golurile pentru a elimina vibratiile nedorite. Asta inseamna efort si atentie suplimentara la “chelire”.

Minerul a fost split grip, iar in loc de woven tube si winding checkuri am folosit Aluminum Conector, culoare  DG (dark gun metal adica un fel de teava de pusca☺)(http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p82.pdf ). Asta a fost o improvizatie, deoarece destinatia oficiala a acestui conector este mandrina splitata din seria Fuji SK.

Mandrina este Fuji VSS de 17 mm pe care am vopsit-o  gri inchis (Rolls Royce) si am montat-o cu filetul in sus ceea ce mi-a permis sa folosesc in locul piulitei clasice un Fuji Quick Lock “invelit” cu EVA. Lipstickul silver de la Matagi e marcat intr-un mod rafinat trecerea spre blanc.

Inelele montate au fost clasicele Fuji alconite cu tip top SIC de 5,5 mm.

O haina noua pentru un blanc mereu tinar, cu o sensibilitate deosebita a carui constructie a fost abandonata din motive necunoscute mie . Din punctul meu de vedere este un blanc ce se preteaza foarte bine pescuitului cu monofilament, pentru ca e incredibil de rapid. Nu este un blanc prietenos cu incepatorii, iti trebuie o mina versata, o atentie deosebita “la fir”, cred ca “best off” la pescuitul bassului (din cauza delay-ului de citeva secunde de la atac pina la intepare).

Una peste alta, e un clasic in viata pe care il ador si ii fericesc pe proprietarii acestei lansete exclusiviste.

Rodbuilding

About the author

Primul contact cu pescuitul l-am avut pe la 11 ani, pe dig, la mare. Sunt multi ani de atunci iar eu sunt inca in perioada de acumulari. Acumulez cunostiinte , prieteni, caracter...

8 Responses to “ALL STAR TITANIUM”

 1. Rares says:

  asta e aia a lui Vlad ? :O

 2. Ghenadie says:

  ete, ai reusit sa termit cadoul exact la timp, e tot ce imi doream de ziua mea 🙂 😛

 3. Marius Stanescu says:

  Superba lucratura Gabie , am si eu o lanseta facuta pe un blank all star titanium si se comporta impecabil !!!

 4. Codrut says:

  Banc: O dată, de două ori, de șapte ori… Adjudecat. Bățul rămâne la mine. V-am ciuruit.
  Baking newz: E pe vine un Ultra Mbx 1/8 – 1/2 așa că stați pe aproape.

Leave a Reply