Albina – Bee – Biene – Méh

11 Jun, 2012 |

Acest model de albină, de o simplitate rară, dar cu eficiență maximă, o folosesc de mulți ani. Petru Dima știe când mi-a trimis prima dată documentația cu alegerea părului, tehnica de legare, etc. Vopsit de mine acasă, o iarnă întregă ,,pierdută”, dar în primavară cu rezultate îmbucurătoare. Acest model îl folosesc pe lacuri și râuri atât în pescuitul cleanului cât și a păstrăvului. Pliciul natural pe care îl face la căderea pe apă (așezată nu trantită) este un plus de atractivitate pentru pești. De multe ori aceștia nu o culeg din prima, ci vin chiar sub ea, o studiază și apoi o culeg. Pentru mine acest comportament al peștelui este ca o ștampilă CTC (Contolul tehnic de calitate). Cu o flotabilitate remarcabilă (datorită părului de căprior), atât pe râuri cât și pe lacuri este o muscă de bază, obligatorie în arsenalul fiecărui muscar.

– carlig Daiichi D1180 Nr. # 8-10
– ata de montaj maro
– corp par de caprior vopsit galben si maro
-hackle pana maro 3-4 ture

Pentru orice detalii mă puteți contacta la:
E-mail: romulus[at]ifish.ro sau romulus.st[at]gmail.com
telefon: 0766723539

Flyfishing, Flytying

About the author

M-am născut lângă un tată blinkerist, am crescut pe malul Someșului, și m-am maturizat cu pescuitul la muscă, activitate care mi-a adus o mulțime de prieteni de suflet .

11 Responses to “Albina – Bee – Biene – Méh”

 1. Codrut iFish says:

  Pe Neajlov, a fost si va fi castigatoare. Perfect de pocnit pe apa.

 2. Ghenadie says:

  vreau sa vad stampila CTC 😛

 3. remus says:

  CTC confirmat la Belis. iti sta inima in loc cand il vezi ca se holbeaza la ea

 4. Codrut iFish says:

  Adjudec cate 5 din fiecare model de terestre. Astept si colectia de vara de cosasi plini de suflet.

 5. Codrut iFish says:

  Ceva streamere lestate? Cât sa duc cu șeptele că nu-s ape de nouă pe acolo decat de la Sorin în sus. Le știe și el numai că vrea sa ne fenteze cu lipanii și fishing-ul U17 (under senventeen). Nu cumva să-i scoatem reproducătorul vânăt pe spate, ca nu e harașo. 🙂

 6. Petru says:

  … vai ce am ratat sa comentez la momentul potrivit. Imitatia asta “simpla” cum o numeste Romi, este chiar potrivita pentru ori ce ocazie. Nu am dovezi, … dar cred ca voi o sa ma credeti. Pe vant, pe lac, in zona unde vantul aduna toate mizeriile, cu toate ca este greu de lansat, dar daca o puneti pe apa veti fi uimiti cat de efectiva este. Am avut si in RO asemenea situatii in care cleni de kil o loveau fara drept de apel. Am folosito si in apa de 1 metru. Am lestato cu bila de plumb pe forfag la 50-60 cm de musca. Bila o tragea la fund intre ape. Acolo o “halesc” clenii oportunisti ce patruleaza pe sub gunoaie.

  Sa nu mai vorbim de situatiile de care pomeneste Romi. La “pleoscul” pe care-l produc ori ce clean ce nu este speriat, se duce direct spre musca. Pe rau nu are timp sa o studieze. Pe lac da. Pe rau o loveste direct. Legata pe carlig de #8-10 este o musca standard si fara discutie a-si puneo in cutia oricarui pescar la musca artificiala. O musca Universala.

 7. romulus says:

  comentarile , sfaturile , indicatiile tale sunt intotdeauna completari binevenite.

 8. Codrut says:

  Regina la Colibita in 2012

 9. Ghenadie says:

  asta e gangania de o bagat in boale cleanu de pe Olt?

 10. remus says:

  Da. Cu asta le-am stricat sambata!

 11. Codrut says:

  Ia zi-le!

Leave a Reply